Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Electric Ride
Electric Ride.
Photo: VisitOslo
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Videoen av det newzealandske paret som ble reddet fra en turistfelle og plassert i romslige Oslo er sett av millioner verden over.

Publisert: 22. september 2017

Videoen av det newzealandske paret som ble reddet fra en turistfelle og plassert i romslige Oslo er sett av millioner verden over.

Du har kanskje sett den allerede, videoen der kjæresteparet Marela og Sam fra New Zealand er strandet blant selfie-turister foran Mona Lisa-maleriet i Louvre, Paris? Etterfulgt av en invitasjon til å komme til Oslo, der de blir oppvartet med deilig mat og drikke, urbane severdigheter, spektakulær overnattingsutsikt og – ikke minst – boltreplass?

I så fall: Du er langt fra alene.

1,6 millioner visninger

Videoen har nemlig blitt en braksuksess på Facebook, med 1,6 millioner visninger i skrivende stund – et tall som forøvrig øker for hver dag – og flere oppslag i internasjonal presse.

Administrerende direktør i VisitOSLO, Christian Lunde, forteller om ideen bak stuntet, som både var en reell håndsrekning til turister i åndenød og en snedig reklamefilm for hovedstaden.

– Dette er et samarbeid mellom reklamebyrået Trigger og Oslo Brand Alliance, som består av VisitOSLO, Oslo Business Region og Osloregionen. Vi ville bygge på ideen om “the great escape”, og monitorerte Instagram for å finne misfornøyde ferie-hashtagger, forteller Lunde til Visit Norway.

– At det ble nettopp dette paret var tilfeldig, og handler mest om at de hadde anledning til å kaste seg rundt på kort varsel.

Føltes som et tegn

– Vi dro til Louvre og ville naturlig nok se Mona Lisa. Men når vi kom dit, fant vi ut at folk var den store hindringen for å faktisk få sett maleriet.

Slik introduseres Marela og Sam – de to turistene fra New Zealand som brått fikk nok av mennesker, mas og museumsselfies – i den populære videoen om flukten fra Paris til Oslo.

Etter å ha luftet frustrasjonen på sosiale medier med hashtaggen #vacayfail ble de sporenstreks invitert til den norske hovedstaden. Et tilbud de i starten betraktet med en viss mistanke, avsløre Marela Glavaš overfor Visit Norway.  

– Først trodde vi det var Louvre som kontaktet meg om Instagram-posten min. Men når vi leste videre og forsto at det var noen fra Oslo, kunne vi ikke tro det. Det hørtes for godt ut til å være sant! Jeg var veldig mistenksom først, men når jeg fikk snakket med noen over telefon kom vi fram til at det ville være galskap å ikke sjekke ut hva Oslo har å tilby. Timingen var underlig perfekt og passet bra med resten av planene våre. Det føltes som et tegn!

En utrolig opplevelse

Sam og Marela visste ingenting om Oslo før de ankom byen, og hadde heller ikke noen klar oppfatning av hva de kunne forvente de to døgnene de hadde til rådighet i den norske hovedstaden. Men imponert ble de, ifølge Glavaš.

– Hele opplevelsen var temmelig utrolig. Å oppleve kunstneren James Turrells lysinstallasjoner på Ekeberg var uforglemmelig – vi elsker begge arbeidene hans. Og vi satte stor pris på å bli skjemt bort med deilig, moderne norsk mat på slutten av hver travle dag – måltider vi sannsynligvis ikke ville kommet over ellers. Brutus og Astral var begge utrolige. I tillegg til stedene vi besøkte møtte vi noen virkelig herlige mennesker som fikk oss til å føles oss ordentlig velkomne, noe som bidro til hvor flott dette korte oppholdet ble.

Marela og Sam
Marela og Sam.
Photo: VisitOslo

Astral Restaurant
Astral Restaurant.
Photo: VisitOslo

Når vi presser henne på hva som var den aller største opplevelsen under oppholdet, svarer Marela motvillig:

– Villa Stenersen og Ekebergparken var de store høydepunktene for min del. Jeg kunne gjerne tilbragt alle 48 timene på de to stedene.

Inspirasjon til nye feriemål

Overturisme er et reelt problem i opptil flere europeiske feriedestinasjoner.

VisitOSLO-direktør Christian Lunde forteller at denne problematikken lå i bakhodet da kampanjen ble utformet.

– I enkelte byer i Europa snakker de om “people pollution”, i den grad at lokalbefolkningen opplever turismen som et problem. I Oslo har vi ikke dette problemet. Det handler om hotellkapasitet og avstand mellom severdighetene, men kanskje aller mest om at Oslo er en helårsby. Vi er opptatt av å vise fram byen også i de 8-10 månedene utenfor den typiske turistsesongen. 

Tjuvholmen
Tjuvholmen.
Photo: VisitOslo

Hele 90 prosent av de 1,6 millioner videoavspillingene har funnet sted utenfor Norge, og Lunde forteller at Japan, Spania og Storbritannia står for størstedelen av trafikken. Men VisitOSLO har også fått positive tilbakemeldinger fra stolte representanter for byens lokalbefolkning.   

For Sam og Marela var Oslo-turen en kime til inspirasjon når fremtidige ferier skal planlegges.

– Alle destinasjoner har sine fordeler og ulemper, og nøkkelen til en fantastisk reiseopplevelse er å balansere mer tettbefolkede steder med de som er mindre kjente. Etter denne opplevelsen er nok imidlertid sjansen stor for at vi vil se nærmere på feriemål vi ikke har vurdert tidligere.

Her er stedene og aktivitetene Marela og Sam opplevde i Oslo:

BAR BRUTUS

På Brutus får du servert naturvin av folk som er ledende innenfor kunnskap om naturvin i Oslo. Kjøkkenet, med sin islandske kokk i spissen, lager retter basert på enkle råvarer med grønnsaker i fokus.

HIMKOK

Cocktailbar og håndverksdestilleri med proffe bartendere og rustikt interiør i en av de eldste mursteinsbygningene i Oslo sentrum. I destilleriet produserer akevitt, gin og vodka som brukes i barens signaturcocktails.

ASTRUP FEARNLEY-MUSEET

Astrup Fearnley-samlingen er en av Nord-Europas viktigste samlinger av moderne kunst og samtidskunst. I tillegg har museet skiftende utstillinger med ledende samtidskunstnere.

Museets samling fokuserer på individuelle banebrytende verk, snarere enn hele epoker og bevegelser.

GODT BRØD GRÜNERLØKKA

Økologisk bakeri som benytter ubehandlede og rene råvarer, frie for sprøytemidler og tilsetningsstoffer.

ASTRAL

Astral serverer en større smaksmeny basert på årstiden og sesongens råvarer. Kjøkkenet er basert på det nynordiske kjøkkenet, men henter inspirasjon fra hele verden.

ASTRAL

Astral serverer en større smaksmeny basert på årstiden og sesongens råvarer. Maten er basert på det nynordiske kjøkkenet, men henter inspirasjon fra hele verden.

VIPPA OSLO

Vippa Oslo er et nyetablert mat-, kultur- og læringssenter helt ytterst på Vippetangen. Her kan du spise deg mett og drikke deg utørst i nydelige omgivelser ved fjorden, og lære om fisk, beitedyr, urbant landbruk og mye mer.

NASJONALGALLERIET

Norges største offentlige samling av malerier, tegninger og skulpturer befinner seg på Nasjonalgalleriet, etablert i 1837. Den faste utstillingen Livets dans, Samlingen fra antikken til 1950 inneholder høydepunkter og nasjonale ikoner fra antikken til midten av 1900-tallet.

EKEBERGPARKEN SKULPTURPARK

Skulptur- og kulturminnepark med en sterk internasjonal kunstsamling omgitt av vakker natur med mange spektakulære utsiktspunkt. Parken er åpen hele døgnet, og det er gratis å besøke den.

BLÅ

Blå er en klubb i et nedlagt spinneri ved Akerselva. Blå har ofte konserter tidlig på kvelden, før lokalet forvandles til sydende klubb med DJs eller liveband.

SOFAR SOUNDS: HEMMELIGE KONSERTER I OSLO

SofarSounds er en serie med intime, gjesteliste-baserte konserter på unike steder i Oslo. Konsertstedet avsløres en dag i forveien, men artistene avsløres ikke før du faktisk er på konserten. Konsertstedene veksler mellom private hjem, kontorer, kirker, skogen og museer.

SUP MED AKSEL KOLSTAD

“Urban impresjonisme” kaller pianist, komponist og komiker Aksel Kolstad sitt brettpadlingsprosjekt i Oslofjorden. Opplevelsen bookes gjennom appen Lokalii.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages