Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Ibsen Festival
Ibsen Festival.
Photo: Øyvind Eide, Nationaltheatret
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Glad i mat og kultur? Da kan du fråtse i Oslo framover

Matfest, kule båter og Henrik Ibsen er bare noe av det du kan oppleve i Oslo denne måneden.

Ad

Det er først når de lokale byboerne kommer tilbake fra sommerferie at Oslo virkelig våkner til live. Denne høsten blir et rekordår for festivaler, mat- og kulturarrangementer, og alle som stikker nesa innom hovedstaden bør avlegge noen av disse arrangementene et besøk.

Båter i sjøen

Aker Brygge

Høstmåneden september innledes med Skandinavias største flytende båtmesse midt i byen! Med 270 båter, over 50 utstyrsleverandører og hele 54 Norges- eller verdenspremierer byr Båter i sjøen på noe gøy for hele familien. Her kan du prøve kajakk, seiling eller teste SUP. La barna kjøre en tur med Barne-tv-favoritten «Elias» mens du nyter synet av båter og yrende liv midt i hjertet av Oslo.


Matstreif

Rådhusplassen

Matstreif er Norges største matfestival og er blitt en årlig begivenhet i hovedstaden. Årets festival er den 12. i rekken og estimert antall besøkende i 2015 var hele 200 000. Årets festival finner sted på Rådhusplassen og på Kontraskjæret hvor både store og små matentusiaster vil få muligheten til å smake seg gjennom noe av det beste Norge har å by på av kvalitetsvarer. Festivalen tar sikte på å bli Norges viktigste møteplass for kvalitetsbevisste produsenter av lokal mat drikke.


Oslo Aquavit Festival

Gamle Raadhus Restaurant, Nedre Slottsgate 1
sep 3, 2016

Dette er kanskje for de spesielt interesserte, men lørdag 3.september blir det i alle fall mulig å smake mer enn hundre forskjellige norske akevitter når Oslos første Aquavit Festival åpner dørene. På kvelden arrangeres også en fireretters festmiddag, og deltakerne får høre akevittkåseri ved Destillatør Halvor Heuch i restaurantens 1.etasje. Billetter koster 295 kroner og arrangementet har 20 års aldersgrense.


Ibsenfestivalen

Nationaltheatret, Johanne Dybwads plass 1

Hele 18 dager i strekk skal Norge og Oslo hylle Henrik Ibsen. Årets festival har omlag 40 forestillinger på programmet, alle med sin tilnærming til Ibsens verk. Du kan blant annet oppleve Dramatens versjon av Hedda Gabler, en mashup av Vildanden og En Folkefiende, en ungarsk eksperimentell tolkning av Et Dukkehjem, en post-apokalyptisk fortelling om Europa basert på Lille Eyolf, Peer Gynt med kvinnelig hovedrolleinnhaver og En Folkefiende lagt til dagens Zimbawe. Ibsenfestivalen 2016 feirer Ibsen gjennom norske og internasjonale forestillinger av høy kunstnerisk kvalitet. De fleste forestillingene spilles i tillegg på scenene til verdens fremste Ibsenlaboratorium – Nationaltheatret i Oslo. Festivalen har også et omfattende sideprogram som inkluderer blant annet teaterquiz, Ibsen for barn, Ibsen-salong, Ibsen-stunts, omvisninger og utstilling med årets Ibsen-kunster Marianne Heske.


Ultimafestivalen

Flere arenaer i hele Oslo
sep 11 - sep 17, 2016

Samtidsmusikkfestivalen Ultima går av stabelen 11. september og byr på et rikt mangfold av nyskapende musikk med mer enn 50 arrangementer over 10 dager. Festivalen okkuperer arenaer over hele byen, inkludert det splitter nye kulturhuset Sentralen i Oslo sentrum. Arrangementene finner sted både innendørs og utendørs og inkluderer konserter, danseforestillinger, kunstinstallasjoner, filmvisninger, foredrag og paneler, opplevelser for store og små, for kjennere og de musikalsk nysgjerrige.

Les mer om Ultimafestivalen.

140914-ULTIMA01 copy


Oslo kulturnatt

170 steder over hele Oslo
sep 16

De kulturinteresserte er heldige hvis de befinner seg i hovedstaden 16. september. Da går nemlig Oslo kulturnatt av stabelen. Festivalen arrangeres i september hvert år, og årets utgave byr på over 300 arrangementer over hele byen, og absolutt alt er gratis! Arrangementet byr på konserter, utekino, omvisninger, teater, dans og guidede turer. Pluss mye annet. Mange av Oslos kulturinstitusjoner og offentlige bygg holder i tillegg åpent for publikum utover kvelden og natten.


Oslo ølfestival

Aker Brygge
sep 23 - sep 24, 2016

Årets utgave av Oslo Ølfestival vil fokusere på kombinasjonen av øl og mat. Her kan du møte bryggerier, spise ølmat, lære om øl og brygging, smake øl fra hele verden og gå i øltog med likesinnede. Festivalområdet er sentralt plassert på Aker Brygge og Tjuvholmen i Oslo, og Ølfestivalen skal være et arrangement for alle. Her finnes garantert et eller flere arrangement som passer, enten du bare er nysgjerrig eller allerede vet mye om øl.

Les mer om Oslo ølfestival


Bondens marked

Flere steder i Oslo
Flere datoer i september

Publikumssuksessen Bondens marked holder hus på Rådhusplassen midt i Oslo sentrum 2. og 3. september. 4. september flytter markedet imidlertid opp til Botanisk Hage på Tøyen, hvor du kan møte matprodusenter og til og med få sjekket din egenplukkede sopp hos soppkontrollen. Den 16. september dukker Bondes marked opp igjen i byen, denne gang på Valkyrie Plass på Majorstuen, og til sutt i måneden, 30. september, blir det Bondens marked på tradisjonsrike Youngstorget.


Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad