Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
drone
Drone.
Photo: YouTube
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Glem selfien! Nå er det #dronie som gjelder

Turister og reiselivsaktører bruker i økende grad droner for å forevige ferieminnene. Muligheten for unike bilder er forklaringen.

«Selfie» er for lengst et etablert ord også i norsk dagligtale, og det obligatoriske selvportrettet - gjerne tatt med mobilen - er en viktig del av ferieopplevelsen for mange som skal dokumentere at de har vært på spektakulære steder i Norge.

Nå får imidlertid selfie også få selskap av et annet ord, etter hvert som dronesalget øker her til lands. En dronie er, som du sikkert har skjønt, en slags selfie - eller en video - tatt med et kamera som er festet til en drone.

Flere reiselivsaktører tilbyr nå turister dronevideoer som en del av turopplevelsen. En av dem er brasilianske Francisco Mattos, som bor og jobber i Longyearbyen på Svalbard.

Han lot seg nylig intervjue av nyhetsbyrået Reuters om hvordan han jobber (se video under):

– Her ute er fjellene så store, alt er så stort at det kan være vanskelig å få perspektiv før man får sett det ovenfra, sier Mattos til Reuters.

 

En av de mest sette reklamevideoene fra Norge ble laget nettopp ved hjelp av en drone, av flyselskapet Emirates. Den er nå sett 330 000 ganger på Youtube:

 

Videoen ble laget av Kai Jonny Thue Venøy, som har følgende forklaring på hvorfor droner er et så godt verktøy for å lage reiselivsvideoer:

– Man får helt nye perspektiver og mulighet til å ta opp videoer fra steder som tidligere har vært utilgjengelig. Jo, man kunne filme fra fly eller helikopter før også, men en drone kan fly både høyt og lavt, mellom trær og hvor som helst, sier Thue Venøy til Visit Norway.

For å operere en drone til privat bruk i Norge trenger du ikke løyve (men Luftfartstilsynet har utarbeidet et sett regler som du kan lese her), men driver du næringsvirksomhet må du melde fra om du bruker en drone med vekt opp til 2,5 kilo.

For tyngre og raskere fartøy må du også sende søknad om løyve til Luftfarttilsynet.

 

 

 

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad