Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hafjell
Hafjell.
Photo: Vegard Breie / Hafjell Alpinsenter AS
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

– Hafjell blir som en stor lekeplass for verdenseliten

Onsdag inntar et av verdens største vintersportarrangementer Hafjell. «Supervention»-regissør Filip Christensen tror X Games Norway blir helt unikt.

Publisert 7. mars 2017

Ad

– For oss som har vokst opp med dette fra dag én, er det helt unikt å se verdens største ski- og snowboard-konkurranse komme til Norge.

Når vintersportbonanzaet X Games inntar Hafjell onsdag 8. mars, er Filip Christensen, en av regissørene bak de spektakulære «Supervention»-filmene (den nyeste filmen inkluderer verdens første loop på ski), blant dem som fryder seg litt ekstra over å kunne oppleve arrangementet på hjemmebane.

First practice Big Air #hafjell #xgamesnorway #mountaindew #rema1000 #æ #dnb #bigair

Et innlegg delt av X Games Norway Official (@xgamesnorway)

– Det er nesten for godt til å være sant. Det sier mye om hvor langt disse idrettene nå har kommet, spesielt her til lands. Det er ikke så mange år tilbake at det så vidt sto noe om det i media.

Akkurat nå har Christensen slengt seg i bilen og er på vei til Hafjell. Sammen med kollegene i Field Productions har han nytt stor suksess med fantastiske bilder av norsk natur og vintersport også utenom «Supervention», og de har nå fått jobben med å levere live dronebilder til tv-sendingene.

– Jeg tror det kommer til å bli en helt sinnssyk opplevelse både for de som er til stede og de som ser det på tv. Det er ikke bare-bare å overføre de spektakulære triksene til tv-formatet. Det er ofte vanskelig å skjønne hvor stort og langt de hopper, for eksempel, men TV2 kommer nok til å klare det med glans.

Dette er andre gang X Games besøker Norge. Første gang var på Tøyen i Oslo i fjor, men nå har altså arrangementet flyttet seg litt nordover. Christensen har troen på en helg med mye fin norsk vinternatur og store prestasjoner, både fra de norske og de tilreisende superstjernene som skal boltre seg på snøen.

– Hafjell er en kjempefin arena og vil bli som en stor lekeplass for verdenseliten. Lek og kreativitet er det viktigste for å kunne bli best, og her er alle ute etter å ha det morsomt. Og det er det som legges vekt på når konkurransene dømmes, at samtidig som man setter de mest krevende triksene, har man det morsomt nedover løypa.

Etter flere norske gullmedaljer under X Games i Aspen nylig har Christensen store forhåpninger til Hafjell-utgaven, hvor mange av utøverne han jobbet med på «Supervention»-filmene også deltar. Han holder spesielt en knapp på den 17 år gamle snowboarderen Marcus Kleveland.

– Han tok gull i Aspen, og etter å ha jobbet med ham på «Supervention 2», fikk jeg hakeslepp av hvor dyktig han er. Dette er det største snowboardtalentet Norge har sett noen gang, en stabil kjører med vanvittig kroppskontroll.

Han har også tro på Ståle Sandbech («en unik kjørestil, han er veldig kreativ og finner egne måter å gjøre triksene på»), mens han mener Øystein Bråten vil være det største gullhåpet på ski.

– Han er vanvittig stabil kjører som kan alle de råeste triksene i boka og tok gull i Aspen.

På kvinnesiden heier han på Johanne Killi.

– Hun kjører både slopestyle og big air på ski, og er kjempeflink, ung og lovende.

Etter X Games har Christensen og Field Productions flere nye prosjekter på gang. En ny kinofilm à la «Supervention» og «Supervention 2» er ikke planlagt med det første, men Christensen sier han føler seg privilegert i hverdagen.

– Det morsomste vi vet er å kunne leve av å reise ut i de spektakulære områdene i Norge og vise frem den norske naturen. Vi er ganske heldige som kan holde på sånn.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages