Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Har du en nisselue og et snillhetsbevis på lur, kan du droppe flytog-billett i julen

Flytoget bytter ut betaling med julestemning mellom 22. og 26. desember –
så lenge du følger én essensiell regel.

Ad

En av landets ferskeste juletradisjoner gjør et kjærkomment comeback denne uka. Mellom 22. og 26. desember kan du kjøre flytog med nissebillett, som du skaffer helt enkelt:

Vipps et valgfritt beløp til Kirkens Bymisjons juleaksjon «Gled en som gruer seg til jul». Vipps-kvitteringen fungerer som snillhetsbevis.

Har du ikke Vipps, vil det også stå bøssebærere på stasjonene som kan gi deg snillhetsbevis.

Med snillhetsbeviset i hånd, er det bare å iføre seg sin flotteste nisselue for å få utlevert nissebillett av kundeveilederne på Oslo Lufthavn eller flytogvertene om bord.

Mer informasjon finner du her.

OsloPhoto: Flytoget

Da ordningen startet for noen år siden, ba man passasjerer også stille med godt humør og nisseskjegg. I senere år er disse reglene imidlertid blitt myket opp, spesielt skjegg-biten.

– Vi er ikke strenge på stilen. Tilbudet gjelder nissedamer, nissehipstere, tradisjonelle nisser og nissebarn. Nå reiser jo barn gratis uansett, men nisselue er morsomt å ha på rundt jul likevel, sier kommunikasjonssjef Ida Marie Fottland i Flytoget.

– Har kravet om godt humør også falt bort?

– Du bør være hyggelig, men det er ikke noen spesielle julenissefakter som må øves inn. Alle er hyggelige på sin måte.

OsloPhoto: Flytoget

Selv om tradisjonen nå har vart i noen år er størsteparten av passasjerer fortsatt av den betalende sorten.

Fottland sier at nissetradisjonen er noe som mest spres gjennom jungeltelegrafen, ofte via faste Flytoget-kunder som følger med på nyhetsbrev og Facebook.

– Men folk henvender seg til oss og spør om det er i år også. Og så forteller de det til vennene sine som skal ut og reise i jula.

Om man tar Flytoget med eller uten nisselue denne jula, minner Fottland om at det fra julaften er egne juleruter som gjelder.

– Da går ikke Flytoget like ofte som normalt, så da er det greit å sjekke enten reiseplanleggeren på Flytoget.no eller Flytogets app på forhånd.

Les også

Your Recently Viewed Pages