VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Kirkenes
Kirkenes.
Photo: Terje Rakke / Nordic Life / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Her er de beste stedene for dyretitting i Norge (ifølge The Telegraph)

Den britiske avisen har gjort som prins Harry og dratt nordover for å oppleve noe av det villeste Norge har å by på.

Villmarka i Norge har et rikt og spennende dyreliv, alt fra isbjørner og reinsdyr til hvaler og polarrever.

 

#longyearbyen #svalbard #polarrev

Et bilde publisert av Terje W Andersen (@terjewa77)

Nå har den britiske avisen The Telegraph listet opp det de mener er de beste stedene å oppleve de ville dyrene som ferdes i den norske naturen.

Reiselivsjournalist Roger Norum ser spesielt ut til å ha forelsket seg i Nord-Norge, og anbefaler blant annet å dra på en hvalsafari nær Andenes i Vesterålen.

 

#spermhval #andenes #andeneshvalsafari #whalesafari

Et bilde publisert av Anna Wold (@annaogivar)

– Opplev regionens fantastiske natur og få øye på en spermhval, den vanligste arten i disse farvannene, skriver Norum.

– Du kan også få glimt av grindhval, vågehval, knølhval, delfiner og spekkhoggere.

For en titt på bjørner anbefaler Norum Pasvik nasjonalpark sør for Kirkenes. Samtidig har han sansen for krabbesafariene man kan finne langs Finnmarkskysten, hvor det finnes mange muligheter til å fiske opp kongekrabbe fra Barentshavet.

 

#krabbesafari #Kirkenes #kongekrabbe

Et bilde publisert av Vegar Engdal (@engdal96)

– Disse beistene blir opp til to meter lange fra klo til klo, og veier opp mot 15 kilo, skriver Norum, som forøvrig også koste seg med å spise fangsten i etterkant av safarien.

– Det er en unik opplevelse – en påminner om at dyretitting i Norge alltid er best når du går den stien som ikke er helt opptråkket fra før.

Noe Norum ikke spesifikt påpeker, men som er viktig å ha med seg, er at man bør holde en forsvarlig avstand til ville dyr, både av hensyn til dyras beste og sin egen sikkerhet. En bør heller ikke legge ut på denne typen opplevelser uten å ha med seg en kyndig guide som kan sørge for trygge og gode opplevelser for både dyr og mennesker.

I særdeleshet gjelder dette på Svalbard, et sted Norum later til å ha et ekstra godt øye til. Her anbefaler han å prøve å få sett både hvalross, reinsdyr, polarrev og isbjørn.

For sistnevnte er ikke det heller ikke nok å ha med guide. Et møte med det storslåtte vesenet som er blitt selve symbolet på Svalbard kan kjapt bli livsfarlig om man kommer for nær.

Derfor har sysselmannen på Svalbard påbudt alle som beveger seg utenfor bosettingene å ha med «egnede midler til skremming og jaging av isbjørn». Skytevåpen er ikke del av påbudet, men i høyste grad anbefalt.

For dem som har forberedelsene i orden anbefaler Norum alt fra vinterekspedisjoner på snøscooter eller ski til en båttur langs fjordene.

– Den beste muligheten for å få øye på en er på en dagstur til den så godt som forlatte russiske gruvebosettingen Pyramiden sent på våren eller tidlig om sommeren.

For flere anbefalinger er hele artikkelen verdt en titt.

 

 

Spennende dager i #pyramiden #pyramidensvalbard #svalbard #spitsbergen #mittsvalbard #78gradernord #78degreesnorth

Et bilde publisert av Gro Vogt (@grovogt)

Norum er forøvrig ikke den eneste briten som har besøkt Nord-Norge i det siste. Rett over nyttår dro prins Harry til Tromvika nær Tromsø på ferie sammen med kjæresten, skuespiller Meghan Markle.

Ifølge People bodde paret i naturskjønne omgivelser i idylliske Tromvik Lodge, rett ved sjøen.

Prinsen har forøvrig også besøkt Svalbard, da han i 2011 gikk til Nordpolen sammen med fire krigsskadde britiske soldater.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages