Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Stovnertårnet
Stovnertårnet.
Photo: Bymiljøetaten, Oslo kommune
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Med det nyåpnede Stovnertårnet har osloborgere den siste uken fått både en arkitektonisk attraksjon og nytt utsiktspunkt i ett og samme anlegg.

Eller «tårn» er egentlig en misvisende betegnelse. Anlegget består i realiteten av en 260 meter lang gangsti, som bukter seg gradvis oppover og mellom trekronene før ferden ender 15 meter over bakken.

24 millioner kroner har Stovnertårnet kostet, som inkluderer flere rasteplasser og observasjonsplattformer på vei mot toppen. 

Siden åpningen 12 oktober i år har tårnet blitt en av Oslos nyeste og mest iøyenfallende attraksjoner for både lokalbefolkning og turister.

Basert på fuglenes flukt

Stovnertårnet
Stovnertårnet.
Photo: Roy Tjomsland / Oslo kommune

Det var Bydel Stovner, Bymiljøetaten og Oslo kommune som var initiativtagere til det nye utsiktspunktet. 

– Stovnertårnet er en attraksjon ikke bare for de som bor i Groruddalen, men for hele Oslo, sier byråd for byutvikling Hanna E. Marcussen til Visit Norway. 

Stovnertårnet er designet av landskapsarkitektene i LINK arkitektur – som er kjent for sine prisbelønte samspill mellom moderne arkitektur og naturlige landskap.

Designet baserer seg på fuglenes flukt, og tar publikum på en gradvis ferd mot toppen av trekronene. Stolpene som bærer broen er konstruert av limtre, som i tillegg huser fuglekasser for Tårnseilere. Gangbroen er lett tilgjengelig for bevegelseshemmede, og det 1.30 meter høye rekkverket sørger for sikkerhet hele veien mot toppen. 

Flere platåer gir rom for at publikum kan slappe av underveis og nyte utsikten - som strekker seg hele veien mot Oslofjorden.

– En etterlengtet attraksjon

Prosjektet er del av Groruddalssatsingen, som ifølge Oslo Kommune skal skape «varige forbedringer av utvalgte tjenester og nærmiljøer i bydelen.»

– Groruddalssatsingen har ført til en transformasjon av Stovner sentrumsområde. Sammen med Fossumparken foran Stovner senter og aktivitetsparken Jesperudjordet gir Stovnertårnet nye og spennende muligheter for urbant friluftsliv, sier Hanna E. Marcussen.

Leder for bydelsutvalget og Stovner-beboer Rashid Nawaz var også på plass under den feststemte åpningen av tårnet. 

– Vi har sammen rustet opp hele Stovner sentrum og skapt et flott og attraktivt sted. Nye parker, nytt senter og en massiv oppgradering. Og nå har Stovner fått en etterlengtet attraksjon, uttalte han til nettsiden Groruddalen.no.

Tårnet vil stå åpent for publikum året rundt, og inngang er gratis.

Stovnertårnet

Stovnertårnet.
Photo: Roy Tjomsland / Oslo kommune

Fem andre minneverdige utsiktspunkter i Oslo

Spør om anbefalte utsiktspunkt fra Osloborgere flest og Holmenkollbakken vil trolig være øverste punkt på listen. Skihoppet har vært et symbol på hovedstaden i over 100 år, og har vært renovert 15 ganger siden åpningen i 1892. Fra toppen har man storslagen utsikt over sentrum, havnebassenget og langt utover indre Oslofjord. Skimuseet og hoppetårnet har åpent 365 dager i året.

Adresse: Kongeveien 5, 0787 Oslo

På nett: www.skiforeningen.no/holmenkollen

Velrennomerte Frognerseteren restaurant er verdt et besøk for utsikten alene. Restauranten har røtter tilbake til 1800-tallet, og står blant de ypperste eksemplene på tradisjonell, norsk arkitektur i hovedstaden. Et populært stoppested for både lokale og turister året rundt. 

Adresse: Holmenkollveien 200, 0791 Oslo

På nett: www.frognerseteren.no

I tillegg til utstillinger av internasjonal kvalitet tilbyr Ekeberg Skulpturpark en av Oslos beste utsikter. Besøkende har en uforstyrret og vidstrakt utsikt over Barcode, Bjørvika, Operahuset og en myriade av øyer i indre Oslofjord. Parken er åpen året rundt, og inngang er gratis. 

Adresse: Kongsveien 23, 0193 Oslo

På nett: www.ekebergparken.com

Grefsenkollen restaurant har røtter tilbake nesten hundre år, og tjener i dag som en av hovedstadens mest folkekjære restauranter. Michelin-guiden kaller restauranten «en eventyrhytte på fjellet, med romslig terrasse, karakteristisk spisestue og vidunderlig utsikt over by og fjord.»

Adresse: Grefsenkollveien 100, 0490 Oslo

På nett: www.grefsenkollen.no

Tjuvholmen
Tjuvholmen.
Photo: Flickr" data-credit-text-mobile="Benson Kua / CC BY-SA 2.0 Flickr">Benson Kua / CC BY-SA 2.0 Flickr

Tjuvtitten

Siden 2012 har en moderne glassheis ved inngangen til Astrup Fearnley Museet gitt både lokalbefolkning og turister halsbrekkende utsikt over Aker Brygge, Tjuvholmen, Rådhusplassen og Akershus Festning. Heisen når sitt øverste punkt, 54 meter, på cirka 40 sekunder og koster kun 20 kroner per person. Åpent lørdag og søndag fra 12.00-18.00 

Adresse: Bryggegangen, 0252 Oslo

På nett: www.tjuvholmen.no/en/tjuvtitten

Ads

Nordic Choice Hotels - a different hotel company

Thon Hotels - with fantastic breakfast

Hurtigruten -  "The World’s Most Beautiful Sea Voyage"

Widerøe - the largest regional airline in Scandinavia

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad