Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Thon Hotel Lofoten
Thon Hotel Lofoten.
Photo: Thon Hotel
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Her finner du Norges beste hotellfrokost

Norges beste hotellfrokost spiser du hverken i Oslo, Trondheim eller Bergen – men i lille Svolvær. Lokale matleverandører får en del av æren.

Ad

I en stadig travlere hverdag er hotellfrokosten et velkomment avbrekk, der man skal kunne kose seg med mat man kanskje ikke rekker å tilberede hjemme.

Forhåpentlig tar de aller fleste norske hoteller frokosten på det største alvor – men noen er mer opptatt av dagens viktigste måltid enn andre.

Nå er Norges beste hotellfrokost kåret, blant 400 kandidater.

Og vinneren er Thon Hotel Lofoten, lokalisert et lite steinkast fra hurtigrutekaia i Svolvær.

– I dag er det utrolig artig å være hotelldirektør i verdens vakreste øyrike, det må jeg bare få si, sier hotelldirektør Erik Taraldsen til Lofotposten.

Han trekker særlig fram samarbeidet med lokale matleverandører når han skal forklare hva som gjør at de har «det lille ekstra». Aaland gård og Lofoten gårdsysteri leverer meieriprodukter, mens lokal fisk og Lofotlam er utgangspunkt for spennende pålegg.

Dessuten får de mye skryt for det steinovnsbakte brødet som blir levert fra det lokale bakeriet Kringla.

– Det er lokalmaten som gjør at vi hevder oss. Dessuten er vi jo på en av verdens mest spektakulære plasser, og har prima utsikt rett fra frokostsalen, sier Taraldsen til Visit Norway.

Han forteller at personalet står opp klokken 4 hver morgen for å gjøre i stand til måltidet, og at de har jobbet mye med god service.

– Vi har ansatte som blir oppriktig glade når de ser en gjest, forteller hotelldirektøren.

 

Breakfast in Lofoten is always nice! #thonlofoten #svolvær #lofoten #winter

Et bilde publisert av Håkon Vangen Iversen (@hknivers)

De siste årene er det for øvrig Scandic Nidelven i Trondheim som har stukket av med seieren i denne kåringen.

– Vi ønsker selvfølgelig å gratulere Thon Hotel Lofoten med seieren. De leverer et flott produkt. I fjor vant vi for ellevte året på rad, og vi har vel tenkt at det ikke kunne vare evig. Når det er sagt, lover jeg å gjøre alt som står i vår makt for å stå på toppen igjen allerede neste år, sier hotelldirektør Kjetil Vassdal i en pressemelding.

Han delte årets tredjeplass med designhotellet The Thief i Oslo.

Kåringen arrangeres av Haugen-Gruppen, som er en importør av merkevarer i Skandinavia innen dagligvare, storkjøkken og vin.

Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad