Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Sabi Omakase
Sabi Omakase.
Photo: Sabi Omakase
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Her finner du Norges beste restauranter

64 norske spisesteder har fått omtale i 2017-utgaven av White Guide. I Stavanger sjokkerer sushirestaurant med topp 30-plassering.

Ad

Michelin er kanskje verdens mest prestisjetunge matguide, men det finnes definitivt alternativer for feinschmeckere på jakt etter restauranttips.

White Guide Nordic tester 800 restauranter i Norden (samt Grønland, Færøyene og Estland, Latvia og Litauen), og nå er guiden for 2017 sluppet.

Spesielt gledelig, sett med norske øyne: Hele 64 restauranter fra landet vårt har fått plass i guiden.

– Gastronomi i Norden utvikler seg hele tiden. I år har vi sett en boom i Norge, med 16 nye oppføringer, sier nordisk redaktør Lena Ilkjær i en pressemelding.

35 av restaurantene befinner seg i Oslo, og de utvalgte spenner fra tradisjonsrike steder som Statholdergaarden og Ekebergrestauranten, til nykommere som Bass og Kamai.

Øvrig Østland er representert med både Tjøme (Engø), Sandefjord (Smak) og Fredrikstad (Slippen).

Befinner du deg på Vestlandet, er Bergen – som har UNESCO-status som gourmetby – oppført med sju restauranter, mens Stavanger har seks.

Lenger nord har Trondheim fem, Harstad to, Tromsø én og Svalbard to. Hallingstuene på Geilo og Buøy Gård i Salsbruket, Nord-Trøndelag er også verd en omvei, ifølge White Guide.

White Guide rangerer for øvrig også det de mener er de 30 beste restaurantene i Norden.

Her kommer Maaemo i Oslo på en tredjeplass (bak svenske Esperanto og Fäviken) – en knallsterk plassering for restauranten som tidligere i år ble tildelt tre Michelin-stjerner.

I tillegg er Re-Naa i Stavanger nykommer på lista. De fikk for første gang én stjerne i årets Michelin-guide.

Den største overraskelsen er imidlertid at også sushirestauranten Sabi Omakase i Stavanger er inne på topp 30-lista. Denne ble startet i 2015, med den filippinske sushikokken Roger Asakil Joya på laget, ifølge Dagbladet.

 

– De kaller oss Nordens beste sushirestaurant. Vi er «heilt øvegidde», dette hadde vi ikke sett komme, sier daglig leder og gründer Njål Gaute Solland.

Restauranten er imidlertid svært eksklusiv, med kun 12 sitteplasser. Kokkene bruker store deler av uka på å jakte de beste råvarene. Her får du smake laks fra Tromsø, tunfisk fra Egersund, fjell­ørret fra Hardanger – og akkar med wasabi, ifølge Dagbladet.

Last ned White Guide-appen for iOS.

 

Utforsk noen av restaurantene

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad