Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Imponerende elgtårn avduket

Her kan du sjekke inn på et «elghotell»

Elgen er allerede en viktig turistattraksjon i området. Nå håper innbyggerne i Espedal i Oppland at et spektakulært nytt elghotell skal lokke enda flere entusiaster.

Ad

Er du glad i flott natur, og gjerne litt mer enn gjennomsnittlig opptatt av elg, bør det nye flotte «elghotellet» i Espedalen være verdt å ta en nærmere titt på.

Hotellet, eller egentlig et elgtårn med overnattingsplasser, er tolv meter høyt, og er plassert midt i Europas største elgtrekk som går gjennom flere kommuner i Oppland. Trekket har trolig pågått i over 7000 år.

– Flere hundre elg går fra snørike til snøfattige områder for å få mat om vinteren. De trekker innover i januar og tilbake i april, sier initiativtaker Arthur Bredli til NRK.

 

#elgtårn #espedalen #skåbu #elgland #jotunheimensforgård #architecture #buildyourempire #skåbutradisjonsbygg

Et bilde publisert av Pål Hallvard Virik (@phvirik)


Tårnet – som åpnet rett før helgen – har seks brede sengeplasser i vinduskarnapper, og kan bookes på døgnbasis.

– Her kommer gjestene tett på elgtrekk, natur og dyreliv som kan oppleves på en enkel, men samtidig spennende måte – uten å forstyrre elg, andre dyr og fugler i området, sier Grethe Gillebo ved Dalseter Høyfjellshotell til Nationen.

 

Et bilde publisert av tmrk (@tmrk1973)


«Elghotellet» er tegnet av Hilde Grøneng hos RAM arkitektur. Det inneholder blant annet et feltkjøkken med spiseplass, og et solcellepanel driver både et forbrenningstoalett og gir tårnet noe oppvarming.

– Det her har vært en utrolig morsom oppgave å få som arkitekt, kanskje den morsomste du kan få. Å forme et bygg som skal stå midt i naturen, og skape en kontrast mellom det menneskeskapte og den uberørte naturen. Jeg har ønsket å gjøre det enkelt, men samtidig spektakulært, sier hun til NRK.

Elghotellet kan foreløpig bookes via denne Facebook-siden.

Se mer av Espedalen

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages