Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway

Imponerende elgtårn avduket

Her kan du sjekke inn på et «elghotell»

Elgen er allerede en viktig turistattraksjon i området. Nå håper innbyggerne i Espedal i Oppland at et spektakulært nytt elghotell skal lokke enda flere entusiaster.

Ad

Er du glad i flott natur, og gjerne litt mer enn gjennomsnittlig opptatt av elg, bør det nye flotte «elghotellet» i Espedalen være verdt å ta en nærmere titt på.

Hotellet, eller egentlig et elgtårn med overnattingsplasser, er tolv meter høyt, og er plassert midt i Europas største elgtrekk som går gjennom flere kommuner i Oppland. Trekket har trolig pågått i over 7000 år.

– Flere hundre elg går fra snørike til snøfattige områder for å få mat om vinteren. De trekker innover i januar og tilbake i april, sier initiativtaker Arthur Bredli til NRK.

 

#elgtårn #espedalen #skåbu #elgland #jotunheimensforgård #architecture #buildyourempire #skåbutradisjonsbygg

Et bilde publisert av Pål Hallvard Virik (@phvirik)


Tårnet – som åpnet rett før helgen – har seks brede sengeplasser i vinduskarnapper, og kan bookes på døgnbasis.

– Her kommer gjestene tett på elgtrekk, natur og dyreliv som kan oppleves på en enkel, men samtidig spennende måte – uten å forstyrre elg, andre dyr og fugler i området, sier Grethe Gillebo ved Dalseter Høyfjellshotell til Nationen.

 

Et bilde publisert av tmrk (@tmrk1973)


«Elghotellet» er tegnet av Hilde Grøneng hos RAM arkitektur. Det inneholder blant annet et feltkjøkken med spiseplass, og et solcellepanel driver både et forbrenningstoalett og gir tårnet noe oppvarming.

– Det her har vært en utrolig morsom oppgave å få som arkitekt, kanskje den morsomste du kan få. Å forme et bygg som skal stå midt i naturen, og skape en kontrast mellom det menneskeskapte og den uberørte naturen. Jeg har ønsket å gjøre det enkelt, men samtidig spektakulært, sier hun til NRK.

Elghotellet kan foreløpig bookes via denne Facebook-siden.

Se mer av Espedalen

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad