Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Glem soveposer på flatmark. Byggingeniør Sondre Ertshus er en av dem som bygger hytte oppi furutrærne.

Publisert 6. mars 2017
Oppdatert 14. mars 2019

– Det er litt artig når det knirker litt og du kjenner at det beveger seg.

Seks meter over bakken har byggingeniør Sondre Ertshus (24) i Soknedal i Sør-Trøndelag reist et helt spesielt byggverk: en hytte på flere tonn, hvilende oppå fire furutrær, med nok plass til at en hel familie kan overnatte der, omringet av vakker natur så langt øyet kan se.

– Du ser litt over tretoppene i nærheten og får veldig god utsikt til fjellene Kaldalsknippen og Gynnildfjellet, samtidig som det er mye nærkontakt med småfugler, sier Ertshus.

– Bestanden av storvilt som elg og rådyr er bra her, med store muligheter til å se dem fra platten om morgenen og i skumringen. Og det er ingen andre hytter i nærheten, så det er ingen forstyrrelser.

Sondre Ertshus

Sondre Ertshus.
Photo: Ola Arnfinn Ertshus

Ertshus startet egentlig prosjektet i 2016 med tanke på å bygge et jakttårn, men ble inspirert av andre trehytteprosjekter lenger sør i landet og la om planene til heller å bygge seg en skikkelig hytte, en som også kan leies ut deler av året.

– Hva må man tenke på når man bygger en slik hytte?

– Du må ha en fin tomt med furutrær som passer til formålet, altså at de er store, kraftige, levende og i passe avstand til hverandre. Og så er det sikkerhet.

For selv om det kan knirke og knake litt, ligger hytta helt stødig og trygt. Foruten de fire kraftige furutrærne har Ertshus også støpt tre fundamenter av betong og satt opp stolper for å øke sikkerheten. Det går også et solid gjerde rundt hele hytta.

– Og så må det avstives, slik at man får minst mulig påvirkning av vind og sånt. Det er overraskende lite bevegelse når det blåser nå, det er kanskje bare snakk om to-tre centimeter som man merker som små vibrasjoner.

Hytta til Ertshus er det foreløpig nordligste tilskuddet til den norske trehytte-familien. Lenger sør i landet ligger det allerede flere trehytter for utleie.

Søteste hytta i skogen??#tretopphytter

Et innlegg delt av Thea Brandal (@theabrandal)

I Brumunddal finner man det kanskje mest omfattende tilbudet, Tree Top Hut, som disponerer flere hytter med mellom seks og åtte overnattingsplasser. Her kan man mate ekorn og studere fugleliv, i hytter med klassisk hytteinteriør. De fleste av hyttene har fiske- og bademuligheter i umiddelbar nærhet, samt biodo, grill og tilhørende kano og truger.

De som foretrekker hytter med særegen arkitektur, kan dra lenger øst i Hedmark, til Trehyttene på Gjerstad. Her finner man rette linjer og en mer moderne stil – midt i skogen.

Foruten det tre etasjer høye Kråkeslottet (bildet over) har familien bak hyttene også bygget hyttene Gjøkeredet og Flåklypa.

Reiser man lenger sør i landet, vil man finne Kraggbua (toppbildet), en hytte bygget sju meter over bakken av Tretopphytta, som har fokus på å ta besøkende nærmere naturen og tilby gode fotomuligheter av dyrelivet.

Ble overrasket med et opphold her i helgen?? #norwegiansafari #treetophouse #norway

Et innlegg delt av Andrea Ihler Evensen (@andievensen)

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Våkne i toppen av et tre

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages