Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Gaustatoppen
Gaustatoppen.
Photo: Aleksander Myklebust/Norad
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Her lyser menneskelenken opp Gaustatoppen

5000 mennesker samlet seg lørdag for å gi oppmerksomhet til FNs bærekraftsmål.

Ad

– Det var helt fantastisk, vindstille og stjerneklart. Trolig har det aldri vært så mange mennesker samlet på en fjelltopp på samme tid, sier Eva Bratholm, kommunikasjonsdirektør i Norad, til Visit Norway.

Hun svever naturlig nok fremdeles etter opplevelsen lørdag, da Norad – i samarbeid med Tinn kommune og en rekke frivillige organisasjoner – arrangerte «verdens vakreste nattevandring» på Gaustatoppen.

Målet var ikke bare å skape vakre bilder, men også å «opplyse FNs bærekraftsmål», en felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.

Langs den 4,4 kilometer lange ruta hadde Norad satt opp lyspunkter der man kunne lese mer om målene.

 

Normalt tar turen to-tre timer til toppen, og der ventet det en liten belønning: Sivert Høyem som holdt en konsert for de fremmøtte.

– Jeg har aldri spilt på en fjelltopp før, og aldri så nærme et stup, sa han ifølge NTB.

Gaustatoppen er det høyeste fjellet i Telemark. Toppen er 1883 meter over havet, og det er cirka 1600 meter ned til dalbunnen ved Rjukan.

Fjellet står i ensom majestet, og har Norges «største» utsikt – i klarvær kan du se hele 60 000 kvadratkilometer, eller en sjettedel av Fastlands-Norge.

Gaustatoppen

Gaustatoppen.
Photo: Aleksander Myklebust/Norad

Tøffingene som hadde gått opp til toppen, fikk tilbud om å ta Gaustabanen ned igjen i mørket, ifølge NRK. Til tross for store menneskemengder er det ikke meldt om skader, utover en vrikket fot eller to, og publikum ble godt passet på av frivillige fra Røde kors og Turistforeningen.

Norad er en statlig organisasjon for utviklingssamarbeid, som arbeider med å gi faglige råd og evaluere dem som yter bistand.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad