Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Kaffe NM
Kaffe NM.
Photo: Agnor Bertheussen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Her smaker du brenneriene fra kaffe-NM

Noen av landets skarpeste baristaer og kaffebrennerier møtes til dyst på matmessen SMAK 2017 denne uken.

Ad

I dag åpnet matmessen SMAK 2017 på Norges Varemesse i Lillestrøm, og med det går samtidig startskuddet for en rekke norgesmesterskap i alt fra konditorfaget til pizza og burgere.

Her foregår også norgesmesterskapet i kaffekunst gjennom hele uka, hvor det konkurreres i grener som «Klassisk barista», «Latte art» og «Brewer's cup», med finale fredag 10. februar.

Det er også satt opp en egen bryggebar hvor man kan få en smak av 11 ulike norske brennerier. For de som ikke er på messen går det likevel an å få en smak av disse – bare følg denne hendige guiden:

Tim Wendelboe

 

We are open today until 17:00

Et bilde publisert av Tim Wendelboe (@timwendelboe)

Kaffebar og brenneri på Grünerløkka i Oslo som jevnlig havner på anbefalingslistene når internasjonale magasiner og aviser skal sende sine lesere ut i verden på jakt etter god kaffe. Travel and Leisure listet nylig dette som et av de ypperste eksemplene på kaffekultur i hovedstaden, og skrev at eier Wendelboe «er så besatt av kvalitetsbønner at han kjøpte sju hektar dyrkbar mark i Colombia».


Supreme Roastworks

I samme åndedrag som Tim Wendelboe blir også kaffebar og brenneri Supreme Roastworks trukket frem av Travel and Leisure, begrunnet med at det er verdensmester i brygging Odd-Steinar Tøllefsen som styrer kaffebaren på Grünerløkka.


Jacu

 

Open lab friday 10.00-13.00. Serving this weeks roast. Welcome 💫 @fotonyhall

Et bilde publisert av Jacu (@jacucoffeeroastery)

Et kaffebrenneri basert i Ålesund som ikke har noen egen kaffebar som sådan. Hver fredag mellom 10.00-13.00 holder imidlertid brenneriet dørene åpne og serverer kaffen som har blitt brent i løpet av uka.


Black Cat

 

Endelig weekend. Ser frem til lang lunsj! #blackcatkaffeogtehus #godhelg #coffeetime

Et bilde publisert av Black Cat Kaffe og Tehus (@blackcatkaffeogtehus)

En forhandler med lange tradisjoner som både selger kaffe og te i løsvekt fra sin butikk i Grensen 3 i Oslo. Firmaet har solgt kaffe siden 1905, like lenge som det har vært et kongehus i landet.


Solberg & Hansen

Dette brenneriet har en konseptbutikk på Mathallen i Oslo, hvor man foruten å kjøpe kaffe og bryggeutstyr også kan forsøke seg på ulike smaker og tilegne seg litt kaffelærdom fra det kunnskapsrike personalet.


Langøra

Ikke alle kaffebrennerier holder seg til bykjernen. Langøra brenner kaffen sin inne i et rødt lite stabbur på Hjelseng Gård i Stjørdal og selger den både gjennom nettbutikken sin, på markeder og i kaffebarer som Hendrix Ibsen i Oslo og Blue Bird Kaffebar i Stavanger.


Kaffa

 

Howdy folks, sorry to say but we are closing at 15 today. See you tomorrow! #truthhurts

Et bilde publisert av Kaffa Roastery (@kaffaroastery)

Kaffebrenneri og smakslab i Oslo som tilbyr jevnlige kaffekurs for nybegynner-baristaer. Samtidig leverer de kaffebønner til fine steder som Java og Fuglen i Oslo, og Verdensteatret i Tromsø.


Lippe

 

@imfreda is staying with us this week and we are cupping coffees from different roasteries

Et bilde publisert av LIPPE (@lippekaffe)

Utstyrsforselger og mikrobrenneri Temperato står bak dette kaffemerket, og har tilholdssted på Holmlia i Oslo, hvor de i blant også serverer smaksprøver. Kaffen fåes også hos kjeden Steam Kaffebar i Oslo og Stavanger.


Norð

Norð har flere spisesteder og kaffebarer rundt omkring i Oslo, men ifølge nettsidene er det Kaffebaren på Grünerløkka som er stedet med sterkest kaffefokus. Her kan man delta på «cuppinger» og baristakurs, samt kjøpe kaffeutstyr og filtre.


Den Gyldne Bønne

Dette håndtverksbrenneriet holder til på Vøyenenga i Bærum og kan blant annet smakes hos Jøndal Gårdsbakeri på Eidsvoll og Rå Smak i Asker.


Pals

 

fan va #kaffe jag bryggt idag

Et bilde publisert av 👋 sanna (@sannavanno)

Pals er en kaffeprodusent som først og fremst selger kaffe til norske kafeer, bakerier, kaffebarer, hoteller, restauranter og lignende. Imidlertid tilbyr de både grunnkurs og videregående kurs i kaffe fra sitt fabrikkutsalg i Pilestredet i Oslo.


Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages