Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Preikestolen Preikestolen Preikestolen
Preikestolen Preikestolen
Preikestolen.
Photo: Andreas Gruhle/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hollywood vil satse på norsk natur

Norske landemerker som Trolltunga og Preikestolen er høyaktuelle for Hollywood. Kanskje til og med for sluttscenen i en kommende «Star Wars»-film.

Ad

Tidligere har norske steder som Hardangerjøkulen, Trollfjorden og Valldal hatt sentrale posisjoner i store, internasjonale filmer.

Nå viser noen av verdens største filmstudioer igjen sterk interesse for våre nasjonale landemerker. Steder som Trolltunga, Folgefonna og Preikestolen ligger øverst på ønskelisten når Hollywood er på utkikk etter spektakulære naturomgivelser.

Ifølge artikkel i Aftenposten er selskapet til Star Wars-skaper George Lucas, Lucasfilm Ltd. blant selskapene som nylig har meldt sin interesse.

Det er de to linjeprodusentene Tor Arne Øvrebø og Per-Henry Broch som forteller om interessen fra Hollywood.

De to holder kortene tett til brystet når det gjelder nøyaktig hvilke filmer det gjelder, men ifølge Aftenposten er de grunn til å tro at det er snakk om en av de nye Star Wars-filmene.

Trolltunga

Trolltunga.
Photo: Till Hanten / Destination Hardanger Fjord

Øvrebø og Broch forteller at selskapet bak Avengers-filmene, Marvel Studios, også har vært på befaring i Norge for å planlegge eventuelle scener til kommende produksjoner.

De to håper at de norske insentivordningene for utenlandske filmskapere blir gode nok til å holde på interessen fra utlandet.

Tidligere i år var blant annet Matt Damon skutt scener til filmen «Downsizing» i Nordland, og store deler av filmatisering av Jo Nesbøs «Snømannen», med Michael Fassbender i hovedrollen, foregikk i Oslo.

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad