Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Oslo World
Oslo World.
Photo: Bilge Öner / Oslo World
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Store mat- og kulturopplevelser på helt egenartede festivaler venter de neste månedene.

Publisert: 10. august 2018

Når den norske sommeren går mot slutten er det også slutten for festivalsesongen slik mange kjenner den: Tilbakelent, lettkledd og varm, i vakre omgivelser utendørs.

Men det er ingen grunn til å vente nesten et helt år til neste store festivalopplevelse. I Norge er det faktisk festivaltid hele året. Enten det er vinter, vår, sommer eller høst, finner du en festival i de fleste byene og tettstedene.

Sjekk ut Visit Norways store festivaloversikt, og finn en festival som passer for deg.

Drømmer du om flere festivalopplevelser i år? Her er noen festivaler som skiller seg ut, i kraft av å være størst i sitt slag, jubilanter eller helt unike, og som løfter sesongen ytterligere.

Smaken av Norge

Norsk Rakfiskfestival, Fagernes
Norsk Rakfiskfestival, Fagernes.
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com

Høsten er en sesong preget av gode, rike smaker som returnerer etter en periode med lettere kost. Det kjennetegner ikke minst råvarene og hvordan de tilberedes.   

Norsk Rakfiskfestival vier, som navnet antyder, tre novemberdager til å feire en av de erkenorske smakene fra det norske innlandet. Rakfisk – fermentert ferskvannsfisk – har gått fra å være relativt smal tradisjonsmat til bli et realt massefenomen.

På Fagernes i Valdres har rakfisken blitt hyllet med sin egen festival i 28 år, med tusenvis av besøkende, flere tonn rakfisk fortært og en rekke underholdningsinnslag. 

Fjell- og fårikålfestivalen, Oppdal
Fjell- og fårikålfestivalen, Oppdal.
Photo: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com

Andre høstfestivaler dedikert spesifikke mattradisjoner er Fjell- og fårikålfestivalen in Oppdal, Fårikålfestivalen i Ringebu og Smalahovesleppet i Voss.

Over hele det kulinariske spekteret

Matstreif
Matstreif.
Photo: Alexander Benjaminsen​

Norges største matfestival er Matstreif. I hjertet av Oslo presenteres hele det gigantiske spennet innenfor norsk matkultur, med flere hundre utstillere av lokalprodusert mat og drikke representert blant anslagsvis 250 000 besøkende. Øl, ost, kjøtt, sjømat og grønt – du finner det, blant mye annet snadder, her.

Matstreif
Matstreif.
Photo: Alexander Benjaminsen​

På Svalbard lyses starten av oktober opp av festivalen Smak Svalbard, der folkefest og matgilde møtes med oppsiktsvekkende resultat.

Verdens nordligste kulinariske festival byr på en blanding av musikk, middager og møter mellom mennesker – med vann- og ølsmaking, popup-middager, frokostdansing og en rekke andre aktiviteter blant de tidligere innslagene på programmet.

Mat for sjelen

Oslo World
Oslo World.
Photo: Lars Opstad / Oslo World

Det er imidlertid ikke bare magen som får et påfyll gjennom høstens festivaler – hjernen og hjertet skal også ha sitt. 

Rent musikalsk er Oslo World et høydepunkt for alle som vil fordype seg i den globale musikkscenen. I år feirer festivalen 25-årsjubileum, og det er nok en gang en drøss store artister fra hele verden som kommer til Oslo for å blåse liv i byen helt i starten av november.

Høsten er også tid for å trekke seg inn i kinosalen og la øynene hvile på det store lerretet. Norsk Filmfestival i Haugesund er Norges største i sitt slag, og festivalen presenterer hvert år kvalitetsfilm fra inn- og utland gjennom en hel uke i august. I tillegg deles den høythengende filmprisen Amandaprisen ut som en del av festivalprogrammet.

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages