Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hurtigruten
Hurtigruten.
Photo: Hurtigruten
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hurtigruten drar til Grønland… og Amazonas!

Fra neste år legger Hurtigrutens skip ut på en rekke eksotiske ekspedisjoner.

Hurtigruten er en nasjonal stolthet for de fleste av oss, noe vi ikke minst fikk et bevis på da totalt 2,5 millioner seere var innom den 134 timer lange gigantsendingen «Hurtigruten minutt for minutt» på NRK i 2011.

Hver dag reiser et av Hurtigrutens skip fra Bergen med kurs mot Kirkenes, og reisen er en av våre største turistattraksjoner.

 

Fra neste år legger imidlertid Hurtigruten ut på flere ekspedisjoner til strøk som skiller seg betydelig fra norskekysten – blant annet Brasil, Argentina, Chile, Peru og Ecuador.

Noen av rutene går også til søratlantiske øyer som Falklandsøyene og Sør-Georgia, ifølge en pressemelding fra Hurtigruten.

Nytt, men samtidig ikke helt unikt i selskapets historie, ifølge konsernsjef Daniel Skjeldam.

– Det startet vi med allerede i 1896, da vi tok de første turene fra Hammerfest og til Svalbard. Siden den gang har vi utforsket markedet med tanke på reiser til fjerntliggende strøk, sier han til NRK.

Turene til Sør-Amerika går til tropiske strender og storbyer, og noen av seilingene går på Amazonaselven inn i regnskogen. På alle seilingene vil dessuten erfarne ekspedisjonsteam ta med gjestene på ekskursjoner, og tilby forelesninger.

Ønsker du heller å bli med vestover, låter reisene til Newfoundland og Labrador-provinsen i Canada spennende. Der blir det blant annet landinger i L'Anse aux Meadows. Det lille fiskeværet på UNESCOs verdensarvliste er stedet hvor norske Anne Stine og Helge Ingstad sammen datteren Benedicte gjorde funn fra en vikingboplass i 1960.

 

- Vi ønsker å tilby gjestene våre enestående og meningsfulle opplevelser, både der vannet er iskaldt og mer temperert. Vi vil la folk følge sporene til vikingene, Amundsen og Nansen, og til Heyerdahl, sier konsernsjef Skjeldam i pressemeldingen.

Låter det fristende? Vel, skal du bli med Hurtigruten på ekspedisjoner bør du ha en velfylt sparegris - de mest kostbare turene til Sør-Amerika koster rundt 50 000 kroner per person.


– Det vi ser er at mange sparer opp til drømmereisen over lang tid. Når de til slutt tar turen, er det en reise som resulterer i mange fantastiske minner, sier Skjeldam til NRK.

 

Les også