Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Yukigassen
Yukigassen.
Photo: Samuel Bay Photography
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

I dag starter Norges største og kuleste snøballkrig

Kan laget fra Frelsesarmeen stikke av med seieren?

- Det er en sport med så mange elementer! Adrenalinrush, instinkt, samarbeid. Og fysisk krevende - du kan jo selv forsøke å kaste snøball i 20-25 minutter, og kjenne på den kastearmen etterpå. Det blir fort ømt, skjønner du, forklarer daglig leder Odd Erik Sandbakken med et smil.

I dag starter Yukigassen 2016 - eller nordisk mesterskap i snøballkasting - så smått i Vardø (hovedkonkurransen starter først til helgen).

 

Sandbakken husker vagt da Yukigassen kom til Vardø for første gang i 1997, via vennskapsbyen Kemijärvi i Finland - som igjen er vennskapsby med Sobetsu i Japan.

Den opprinnelig japanske sporten er rett og slett en snøballkrig mellom to lag på sju spillere hver, der begge lagene må ha en jevn kjønnsfordeling. Målet er å treffe så mange deltagere på motsatt lag som mulig før tiden er ute.

Snøballkrigen slo kjapt an i Vardø, og i dag er arrangementet vokst til en stor festival for hele regionen, med kulturarrangementer og servering av god mat tilbredt på lokale råvarer av varangerkokken Tor-Emil Sivertsen.

Og ja, yukigassen er en sport også, men det er tross alt åpent for alle å melde seg på.

- Den siste påmeldingen vi fikk før fristen gikk ut var fra den lokale avdelinga av Frelsesarmeen. Det skal jo bli spennende å se, humrer Sandbakken.

Yukigassen

Vardø og Yukigassen ble langt bedre kjent i hele Norge i 2011, da NRK sendte serien «Snøballkrigen». Her hadde et kamerateam fulgt et knippe innbyggere i Vardø og brukt forberedelsene til Yukigassen-arrangementet som bakteppe.

Imidlertid kom det også tydelig fram at byen har slitt med fraflytting og arbeidsledighet.

Det gir arrangementet en ekstra dimensjon. Ifølge NRK omsettes det for et par millioner kroner i løpet av Yukigassen-helgen - et betydelig beløp for en liten kommune.

I tillegg gjør mesterskapet noe med selvfølelsen i Vardøsamfunnet.

- Vi er stolte av arrangementet, og håper det viser resten av landet at vardøværinger setter pris på liv, engasjement og moro. Det er blitt et mini-Holmenkollen, sier Sandbakken.

Yukigassen

I tillegg til Yukigassen er for øvrig Vardø og Varanger kjent for å være en en av verdens beste arktiske fugledestinasjoner, og verdens første - og foreløpig eneste - arkitektfirma for fuglekikkere har tilhold her.

Her kan du se bilder av noen av de fantastiske gapahukene arkitektfirmaet har tegnet.

 

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad