Dynamic Variation:
Choose Language
Norway Now
Search
or search all of Norway
Brekkeseter, Høvringen Brekkeseter, Høvringen
Credits
Brekkeseter, Høvringen.
Photo: CH/visitnorway.com
Campaign
Partner

Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris deles ut for 26. gang

33 kandidater fra hele landet konkurrerer om å bli årets fyrtårn for lokalmat.

Ad

Hvert år deles Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris ut til en person som har utmerket seg spesielt innenfor området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske.

I år deles prisen ut for 26. gang, og årets tema er Fyrtårn for lokalmat og -drikke, med vekt på formidling og kunnskapsdeling.

Matmerk
Credits
Matmerk.
Photo: Matmerk
Credits
Matmerk.
Photo: Matmerk

– Det var forbausende mange flotte og verdige kandidater til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2016. Bak hvert prosjekt ligger mye kunnskap, hardt arbeid og sikkert også en god porsjon tålmodighet, sier styreleder i Matmerk, Liv Gregersen Kongsten, og fortsetter; – Jeg er imponert over den store bredden, mangfoldet og ikke minst den unike interessen mange har bidratt med for å gjøre lokalmat tilgjengelig for folk flest.

De foreslåtte kandidatene kommer fra varierte bakgrunner over hele landet, noe som beviser at interessen for lokalmat er landsdekkende. Blant kandidatene finner vi blant andre tidligere landbruksminister Lars Sponheim, og Espen Holmboe Bang, som til daglig jobber på restauranten Maaemo som tidligere i sommer ble belønnet med tre Michelin-stjerner.

Se hele listen over kandidatene her.

Lokalmat over hele landet

Man finner lokalmat i alle landets regioner, og du kan for eksempel besøke et stort antall gårdsbutikker over hele landet. Her kan du se, smake og kjøpe mat og drikke fra området du besøker. Deretter kan du lage dine egne måltider når du kommer hjem, mens du henter frem minnene fra besøkene du har hatt på turen.

Mange gårdsutsalg kombinerer butikkene sine med selskapslokaler, der det diskes opp med hjemmelaget mat basert på gamle tradisjoner, og videreutviklede produkter laget med økologiske råvarer.

Økologisk matproduksjon har vært et viktig miljøpolitisk mål i Norge, og de siste årene har økologisk mat fått et stort gjennombrudd blant forbrukerne.

I tillegg har ordet «kortreist» funnet vei til det norske matvokabularet. Ordet innebærer å produsere og konsumere mer lokal mat som ikke baserer seg på utslippsfiendtlig transport.

Uansett hvor du drar i Norge, vil du finne lokal mat laget etter lokale tradisjoner.

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad