Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Flydalsjuvet
Flydalsjuvet.
Photo: Falkeblikk
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Innflytterne feirer Vestlandet i vakker ny film

Ni-til-fire-jobb? Glem det. Folkene bak filmselskapet Falkeblikk flyttet til Sogndal for å kunne bo på filmsettet.

Ad

Falkeblikk er et lite filmselskap som holder til i Sogndal, og som – passende nok, navnet tatt i betraktning – jobber mye med dronefilming på Vestlandet.

I en vakker ny video oppsummerer de hva de har jobbet med i 2016, samtidig som de feirer den viktigste ressursen de har å jobbe med – vestlandsnaturen.

 

Selskapet har en lokal lærling, men består i utgangspunktet av to innflyttere – en trønder og en telemarking.

– Vi har flyttet til Sogndal fordi vi hadde hørt om naturen og folket, at det var en bra plass, sier daglig leder Tore F. Lie

– Det viste seg å stemme, så vi har bare blitt værende.

Et av de tøffeste oppdragene de siste årene var en gåtur til Dyrhaugstind i Jotunheimen, mer enn 2 000 meter over havet.

– Vi var fem stykker som lesset alt vi hadde av droner i sekker og brukte halve dagen på å gå opp for å filme skikjørere på toppen, sier Lie.

– Selv på en vanlig skitur er Dyrhaugsryggen en ganske dryg bakke. Vi hadde med en fotograf som var rimelig andpusten da han kom opp. Svetten silte. Men vi hadde fint vær og visste hva vi ville få på toppen, så det var ikke snakk om å snu heller.

Turen kan sees rundt ettminuttsmerket for årsoppsummeringen fra 2015.

 

Forøvrig: Om man blir nysgjerrig på det sortkledte bandet på Trolltunga i samme video, kan blackjazz-gjengen Shinings spektakulære utendørskonsert fra 2015 sees her:

 

– Vi ble med det ene helikopterlasset med musikkutstyr og ble flydd inn, sier Lie om opplevelsen.

– Det er veldig spesielt å komme inn og se Trolltunga, som man bare har sett på fine naturbilder, rigget opp med fullt band. Det var en helt absurd greie å være med på.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad