Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Ålesund
Ålesund.
Photo: Per Eide/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Tre ting man bør se og gjøre i Ålesund

Sjefen for Høstscena sørger for å gi andre store kulturopplevelser. Her deler han hvor han selv går for å nyte sunnmørsbyen.

Ad

Høstscena er navnet på festivalen som akkurat nå arrangeres i Ålesund.

Den startet som en teaterfestival, men har med årene utviklet seg til også å inkludere andre kulturuttrykk, som poesi, dans og musikk.

Programmet foregår på scener over hele byen, og daglig leder Sindre Stølsdokken har travle dager med å koordinere all logistikk slik at både tilreisende og lokale publikummere får fine festivalerfaringer.

Heldigvis hadde Sindre - som har bodd i Ålesund i halvannet år - noen minutter å avse, slik at han kan dele sine tips om hva man bør se og oppleve i byen.

Kultur: Moloveien

– Denne gata er veldig spesiell og historisk for Ålesund, og her arrangerer vi årlige familiedager med Høstscena. Her ligger blant annet Teaterfabrikken, som er et veldig spesielt og historisk viktig bygg for Ålesund, forteller Stølsdokken.

Huset der Teaterfabrikken holder til er bygd før den store bybrannen i 1904, da Moloveien unnslapp flammene som la store deler av den øvrige byen i ruiner.

– I tillegg er det massevis av andre spesielle virksomheter som holder til i gaten, blant annet fiskerimuseet, et gammelt trankokeri og en glassblåser, opplyser festivalsjefen.

Natur: Alnes fyr

– Det er utrolig mye flott natur i og rundt Ålesund. Men selv har jeg en forkjærlighet for et lite, forblåst fyr på Bosøya utenfor Ålesund, forklarer Stølsdokken.

Alnes fyr er et fredet kystkulturminne, og huser i dag en permanent utstilling som viser den historiske utviklinga av fyret.

– I tillegg er det en liten café i fyrboligen, det er et fotturmål - og man kan surfe og bade om sommeren. Det er et altmuligsted, egentlig.

Spise og drikke: Invit

- Et utrolig hyggelig sted, sier Stølsdokken.

 

Invit Espressobar #invitespressobar #moooi #treelamp #foscarini #supernova

Et bilde publisert av INVIT (@invit_as)

 

Dømt ut fra bildene, er det vanskelig å være uenig i akkurat det.

Invit er en spennende espressobar i helt spesielle omgivelser, og huser også en interiørbutikk og arkitektkontor. På sommeren kan man sitte på lekteren utenfor og nyte sola og utsikten med noe kaldt i glasset.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad