Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Voss
Voss.
Photo: Asgeir Helgestad/Artic Light AS/Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Inspirasjonen du trenger for å holde deg aktiv i sommersola

Sommeren står for døra, og både til lands og til vanns frister Norge med spennende aktiviteter for alle som ikke vil sitte stille i ferien.

Ad

Enten du liker høy fart, luftig utsikt eller å fange din egen mat, her er sju tips til spreke sommeraktiviteter.

Skisommer

Skisesongen i Norge er på ingen måte over, selv om temperaturen har bikket 20 grader og sola omtrent aldri går ned. Ved Fonna Skisenter på Folgefonna i hjertet av Hardanger, og Stryn Sommerski på Tystigbreen, har hele familien muligheter til både langrenn og alpint også midt på sommeren. Husk solkrem, solbriller, shorts eller bikini.

Via ferrata

De siste åra har Via Ferrata, eller «jernveiene» som det betyr på italiensk, tatt norske turister med storm. Med erfarne guider klatrer du opp bratte fjellsider i tilrettelagte løyper, med klatreseler og hjelm. Du finner Via Ferrata en rekke steder i Norge, blant annet Tyssedal, Hemsedal og Loen. Se fram til en luftig opplevelse med fantastisk utsikt.

Les mer om klatring.

Hemsedal

Hemsedal.
Photo: Nils-Erik Bjørholt/Hemsedal.com

Rafting

Sett utfor en av de mange strykene i Norge i gummibåt og få et adrenalinkick av de sjeldne. Sjoa er nok landets mest kjente raftingelv, men alternativene har etterhvert blitt mange. Du finner turer for både nybegynnere og mer erfarne, og vanskelighetsgraden setter ulike krav til alder og kondisjon hos deltakerne. Arrangørene sørger for nødvendig sikkerhetsutstyr, men du må selv ha med varmt ullundertøy, ullgenser og tykke ullsokker.

Les mer om rafting.

Ferskvannsfiske

Fra sør til nord finner du utallige fiskemuligheter både i ferskvann og saltvann, og blir du først bitt av fiskebasillen, er det vanskelig å slutte. Det er regionale forskjeller, men generelt biter fisken i ferskvann fra mai og fram til høsten. Husk at du trenger fiskekort i mange elver og innsjøer. I tillegg til i lokale forretninger kan de kjøpes på inatur.no, eller fefo.no for Finnmark. Alle over 16 år som vil fiske laks, sjøørret eller sjørøye må i tillegg betale en fiskeravgift til staten.

Les mer om ferskvannsfiske.

Grottetur

Norges langstrakte land er full av underjordiske ganger og tunneler tilrettelagt for at de skal kunne utforskes av deg. Variasjonen er stor, fra de fantastiske blåfargene under isbreen Nigardsbreen, til de kunstneriske dryppsteinsformasjonene i grottene utenfor Bodø.

Du finner grotteturer både for familien og turer som krever at du er i god fysisk form.

Kajakk

Med 20 000 kilometer kystlinje, og utallige elver og vann, er det er ikke rart Norge er et eldorado for kajakkentusiaster. Ikke bare kommer du deg fram på omtrent utilgjengelige steder, men padling gir deg også en nærhet til naturen du neppe finner på noen annen måte. Olympisk mester i kajakk Erik Verås Larsen har delt sine ti beste kajakkopplevelser med Visit Norway. På lista finner du blant annet Vestfjorden i Oslofjorden, Hidra og Helgelandskysten.

Les mer om padling.

Norge på hesteryggen

Enten du er en erfaren rytter eller nybegynner på hesteryggen, finner du tilbud som passer for deg om du drømmer om rideopplevelser i norsk natur. Du kan velge organiserte turer som varer fra noen timer og opp til en uke. Er du hestevant, kan du også leie en hest og ri av sted på egen hånd.

Les mer om ridning.

Horseback ride

Horseback ride.
Photo: CH/visitnorway.com

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad