Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Hardanger
Hardanger.
Photo: CH - Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Etter en kald vinter som går inn i historiebøkene blant tidenes norske skisesonger begynner mange å bli klare for varmere og lysere tider. Disse ni vårtegnene gjør årstiden ekstra vakker.

Publisert: 12. april 2018

De neste månedene blomstrer Norge på ny – sosialt så vel som i naturen. 

Utepils i sola, russ som feirer avslutningen av den videregående skolegangen og yrende liv i fuglekasser og blomsterbed er bare noen av tingene å glede seg over.    

Her er et knippe nært forestående aktiviteter og fenomener som gjør våren ekstra velkommen.

Et sunt steg mot sommeren

Selv om ski, skøyter, truger og akebrett må parkeres for sesongen, finnes det plenty av muligheter for å få glede av norsk natur og friluftsliv. Løping, for eksempel. 

Et av de mest tradisjonsrike og inkluderende løpene i landet er Sentrumsløpet, som strekker seg over 10 kilometer gjennom Oslo sentrum, med halv distanse for de mindre trente og en egen løype for barn. Her våkner hovedstaden for alvor til liv, og årets dato for friskusfesten som har sørget for høy puls i snart 40 år er 21. april.

Bergen

Bergen.
Photo: Bergen Reiselivslag / Robin Strand - visitBergen.com

For de hakket mer utholdende er Bergen City Marathon et strålende alternativ. I sju år har den siste lørdagen i april vært høydepunktet for fastboende og tilreisende løpere i vestlandshovedstaden, og også her er det alternative distanser som gjør at moroa passer for alle. Det hele starter og ender på den legendariske Bryggen i Bergen 28. april.

Vandring for meditasjon og øl

En mer meditativ, og for mange vel så givende friluftsaktivitet som å løpe, er å gå. Og våren er tiden for å observere at naturen trekker pusten og våkner til liv etter måneder i dvale.    

Blant de klassiske norske vandrerutene troner Pilegrimsvandringen til Nidarosdomen høyt. Her kan man følge i fotsporene til mannen som kristnet Norge, Olav den Hellige, gjennom flere ruter som alle leder til Nidarosdomen i Trondheim, der han ble gravlagt. 

Nidarosdomen

Nidarosdomen.
Photo: FotoKnoff

Den lengste av dem starter i Sverige og strekker seg over 564 kilometer, med flere overnattingsmuligheter på veien.

I den andre enden av den sekulære skalaen finner du Ryfylkevandring og øl, der en ferd gjennom skjulte perler i Rogalands vakre natur rundes av med øl og mat hos mikrobryggeriet på Lilland Bryggerihotell. Sesongen varer fra mai til oktober, og turen krever kun at du er i moderat god form.

Urbane gleder

Natur er selvsagt bra for både kropp og sjel. Men byen har også mye å by på når vinterdrakten kastes og solen tvinger varmegradene opp.    

Blant de beste måtene å oppleve byen på er fra sykkelsetet. Bysykler som kan leies i korte perioder blir stadig mer populært her til lands, og i skrivende stund er det fem norske byer som i disse dager setter ut tohjulinger til glede for turister og tilreisende – Drammen, Sandnes, Trondheim, Oslo og Tønsberg.

Karl Johan, Oslo

Karl Johan, Oslo.
Photo: Nancy Bundt / Visitnorway.com

I hovedstaden har i tillegg et annet vårlig kollektivtransportmiddel våknet fra dvalen: Fergene i Oslofjorden.

Fra tidlig morgen til sent på kvelden frakter båtene passasjerene fra Rådhusbryggen og ut til øyene i fjorden, der særlig Gressholmen, Hovedøya og Langøyene er populære for avkobling og utflukter.

Kajakkeventyr og løpske kuer

Det er naturlig nok Nord-Norge som må holde ut Kong Vinters standhaftige klo lengst her til lands. Til gjengjeld får landsdelen betalt med renter, i form av et naturfenomen som glatt er verdt turen alene: Midnattssolen.

Fra mai og utover sommeren er det sol hele døgnet, og i juni og juli gir kajakkpadling i midnattssol utenfor Tromsø en intens opplevelse i vakker natur, med god mulighet til å støte på havørn, delfiner og lundefugl.

Apropos dyr: Kuslippet på Bygdøy Kongsgård finner sted første søndag i mai hvert år, og publikum er invitert til å ta del kyrnes glede over endelig å komme seg ut på beite. Hopping i høyet og nærkontakt med høns, griser, ponnier og kaniner gjør dette til en opplevelse for hele familien.

Om du fortsatt – etter alt dette – ikke er klar for å spenne av deg skiene riktig ennå, er det ingen grunn til å fortvile: Ved isbreen Folgefonna i Jondal holder skianlegget Fonna åpent hele sommeren, med sesongåpning 27. april.

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages