Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Under, Lindesnes
Under, Lindesnes.
Photo: MIR/Snohetta/Under
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Den spektakulære restauranten Under er godt i rute for å åpne dørene i 2019. Allerede nå kan du sikre deg bord – forhåndsbestillingen er nemlig åpnet.

Publisert: 1. februar 2018

«Maten smaker bedre i frisk luft,» sies det. Men hvordan smaker den under vann?

Snart får du mulighet til å finne ut av akkurat det når verdens største undervannsrestaurant åpner i Lindesnes til neste år.

Prosjektet har fått enorm oppmerksomhet i utlandet, med oppslag i blant andre Time og CNN.

Under, Lindesnes
Under, Lindesnes.
Photo: MIR/Snohetta/Under

- Prosjektet er en fin miks av galskap og fornuft, men man må være litt uredd for å skape noe som er såpass spektakulært, sier Gaute Ubostad, initiativtaker og medeier av Under.

Under åpnet for forhåndsbooking av bord 1. februar noe som betyr at du kan reservere den uforglemmelige opplevelsen under havets overflate allerede i dag.

Enorme naturkrefter

Åpningen av restauranten er planlagt til mars 2019, og prosjektet er godt i rute: 15. januar startet konstruksjonen.

Arne Marthinsen, prosjektleder i SubMar Group, et tverrfaglig miljø som har kontroll på bølgeberegninger og de marine operasjonene i prosjektet, forklarer at konstruksjonen kommer til å bli utsatt for enorme naturlige krefter fra både havet, bølgende og vær og vind.

Det var derfor viktig å designe en konstruksjon som, i stedet for å kjempe mot naturkreftene, kunne leve side om side med dem.

Under, Lindesnes
Under, Lindesnes.
Photo: Aina Regina/Under

Undervannsrestauranten er designet av arkitektbyrået Snøhetta og kommer til å stupe fra land omtrent seks meter ned under havoverflaten.

Selve konstruksjonen skal bygges på lekter, og når den er ferdig, senkes og festes den i fundamenter på havbunnen. Først da begynner arbeidet med interiøret.

Under, Lindesnes
Under, Lindesnes.
Photo: Aina Regina/Under

Gedigen glassvegg gir panoramautsikt til havet

Restauranten Under skal bygges ute i den tidvis værharde sjøen ved Spangereid i Lindesnes kommune, Norges sydspiss, og vil bli verdens største undersjøiske restaurant, med plass til 100 gjester.

Når du trer inn i restauranten, begynner den unike undersjøiske reisen din. Her kan du nemlig komme deg ned på fem meters dyp helt uten dykkerdrakt. Det er bare å gå ned trappa.

Under, Lindesnes
Under, Lindesnes.
Photo: MIR/Snohetta/Under

I selve restauranten får begrepet havutsikt en ny betydning. Der vil en gedigen glassvegg gi deg unikt innsyn til det yrende livet i havet (Skagerrak) utenfor.  

Du vil kunne oppleve å se alskens fiskearter stime forbi, eller svære torsker, fargerike leppefisker, hummere i rene gladiatorkamper, seler, pigghåer (minihaier), særpreget tang og tare i skiftende årstider. 

Du får også se live-forestilling med brusende stormfullt hav når naturen er i opprør.

Forskning sørger for mer underholdning

Restauranten skal til og med «fuske» litt for å sikre gjestene sine underholdning fra havet.

Forskerne skal jobbe med å «dressere» fisken og smådyrene fisken spiser. Det skal brukes både lys, lyd og lukt for å lokke fram plankton eller torsk. Og så blir det etegilde til glede for publikum.

– Det er et krav fra oss at man som gjest skal oppleve noe unikt under havet, understreker Gaute Ubostad. 

Under, Lindesnes
Under, Lindesnes.
Photo: MIR/Snohetta/Under

Kortreist fisk, sjøfugl og villsau på menyen

Men på restaurant skal opplevelsen selvsagt ikke handle bare om fisken som svømmer forbi. Fisken som har landet på tallerken din, er en svært viktig ingrediens. 

Kjøkkensjefen på Under heter Nicolai Ellitsgaard Pedersen, og det betyr at maten blir mye å glede seg til. Pedersen var tidligere kjøkkensjef på den anerkjente gourmet-restauranten Måltid i Kristiansand sentrum. 

Naturlig nok blir det godt utvalg av sjømat på Under. Men det kan også bli snakk om sjøfugl på fatet, og villsau som har beitet i skjærgården i området.

Fakta om «Under»

«Under» i Lindesnes blir Europas første og verdens største undervannsrestaurant.

Restauranten skal åpne for publikum i 2019.

Det prisbelønte arkitektkontoret Snøhetta har tegnet undervannsrestauranten.

Meld deg på nyhetsbrevet for booking og mer informasjon. www.under.no