Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Bodø
Bodø.
Photo: Ernst Furuhatt/www.nordnorge.com/Bodø
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Tre innsidetips: Dette bør du oppleve i Bodø

Plateaktuelle Kråkesølv er Bodøs store musikalske stolthet. Her tipser bandets gitarist om hva man bør oppleve hvis man skal til byen.

Ad

Kråkesølv er tett forbundet med Bodø, og kanskje er det nettopp at de synger på dialekt som gjør at musikkelskere fra hele landet er så bevisste på hvor bandet kommer fra.

Tre av fire bandmedlemmer bor fremdeles i nordlandsbyen, og da Bodø feiret 200-årsjubileum tidligere i år ble også Kråkesølv invitert av kommunen til å spille inn “Bodøsangen” på nytt.

Kråkesølv
Kråkesølv.
Photo: Jansen Plateproduksjon

Nå er bandet ute med ny langspiller, «Pangea», som allerede er blitt anmeldt til terningkast fem i Aftenposten.

Men hvordan det eventuelt har påvirket Kråkesølvs sound å vokse opp i Bodø er vanskelig å svare på, syns gitarist og vokalist Kristoffer Magnus Nohr Unstad.

– Jeg har blitt stilt det spørsmålet mange ganger, men har ikke noe godt svar. Man blir jo så inhabil når man er født og oppvokst her. Vi har jegentlig først og fremst latt oss inspirere av engelske og amerikanske band og artister som vi likte i oppveksten, sier han.

– Når det er sagt, har det jo hatt stor betydning for Kråkesølv at Bodø kommune har stilt opp med øvingslokaler og egne kulturordninger for ungdom. Da vi startet opp som 15-16-åringer hadde vi alltid en arena å spille på, forteller Unstad.

Her deler han tre tips med alle som tenker å besøke Bodø:

Bodømarka

– Jeg har blitt nyfrelst på marka på mine eldre dager. I ungdomstida hadde jeg egentlig ikke noe forhold til det, da var jeg mer opptatt av å spille fotball. Men da jeg begynte med løping oppdaget jeg for alvor hvor magisk bodømarka er, sier Unstad.

Ifølge Ut.no strekker marka seg fra bykjernen og østover til Mjønesfjellet. I nord er det gjerne høydedragene fra Svensdalsfjellet til Steigtinden som setter grensen. I sør går marka nesten ned til Saltfjorden.

På førsteplata hadde Kråkesølv en låt som het «Vågøyvannet rundt», inspirert av Kristoffers begynnende løpedilla.

 

– Det flotte med marka er at den er så lett tilgjengelig, enten man bor i sentrum eller litt utenfor. Også er det veldig variert natur – i det siste har jeg til og med begynt å ta en del toppturer på fjell, sier han.

Dama di

– Skal man ut og oppleve noe kultur, anbefaler jeg et utested som heter Dama di i Sjøgata. Hver torsdag har de et konsertkonsept som heter Halv ti på torsdag, der man kan ta seg en øl og sjekke ut et band, forteller Unstad.

På plakaten er en fin miks av lokale band og artister som kommer utenbys fra.

– Fordi klubben er så liten, gir det en utrolig fin mulighet for yngre og nyoppstarta band til å vise hva de kan, og for publikum å sjekke ut nye talenter, mener Kråkesølv-gitaristen.

Melkebaren

Som mange andre byer i Norge, har også Bodø fått flere steder der man kan få kaffe av høy kvalitet.

Melkebaren skiller seg imidlertid ut på én måte:

– De er faktisk det eneste stedet i Bodø nå som selger fysisk musikk. Skal du ha den nye Kråkesølv-plata må du faktisk dra hit, forteller Unstad.

Musikkutvalget begrenser seg riktignok til en håndfull lokale utgivelser, for fokuset er på kaffen. Den kommer fra et lokalt brenneri som heter Bønner i byen.

– Jeg vil også gjerne få anbefale to terrasebarer - en som heter Roast og en som heter Topp 13. De ligger i to av de høyeste bygningene i Bodø sentrum, og har fantastisk panoramautsikt. Her bør man ta en drink, og gjerne etter at man har vært på konsert, sier Kristoffer Magnus Nohr Unstad.

Et bilde publisert av @sommerlyst_

 

Hør Kråkesølv på TIDAL eller Spotify.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages