VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norges beste restaurant hylles i disse dager av USAs fremste livsstilsikon. Bli med kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på jakt etter råvarene – deriblant insekter og blomster – som har sikret Maaemo tre stjerner i Michelin-guiden.

Publisert: 15. februar 2018

«En matopplevelse for livet.» «Utsøkt tilberedning.» 

Slik beskriver livsstilslegenden Martha Stewart sitt besøk på Norges eneste restaurant med tre stjerner i den prestisjetunge Michelin-guiden, Maaemo, som ligger sentralt plassert i Bjørvika i Oslo.

Stewart er ikke den eneste celebre gjesten som har uttrykt glede over smakene Maaemo-sjef Esben Holmboe Bang og hans team tryller fram på kjøkkenet. 

På tampen av fjoråret var «Castle»-skuespilleren Molly Quinn og kjæresten, TV-produsent Elan Gale («The Bachelor»), gjester ved restauranten. 

«Å si at måltidet var himmelsk ville være en underdrivelse,» skrev Gale på sin Instagram-konto etter besøket, samtidig som han lovet å komme tilbake igjen snart.

Maaemo har de siste årene vært stabilt plassert blant verdens beste restauranter, med innovative teknikker, nordisk tradisjonsbevissthet og nærhet til råvarene blant tingene som løfter den til matkunstens øverste tinder. 

Nå tar den danske kjøkkensjefen Esben Holmboe Bang oss med videre inn i sine kulinariske hemmeligheter.

Med maur og roser på menyen

I en ny episode av YouTube-serien Table Tales, der forskjellige spisesteder i Oslo vises frem, er nemlig Holmboe Bang hovedperson. Han gir omgivelsene i og rundt den norske hovedstaden mye av æren for spisestedets suksess.

– Greia med Oslo er at det er så mye nyskapning – hele tiden. Og når du kombinerer det med nærheten til naturen, blir det et perfekt sted å drive en restaurant.

Nøkkelen ligger i å benytte seg av ingredienser som er selve definisjonen på begrepet «kortreist».

– Heldigvis bor vi i en by som ligger så nærme naturen at vi kan ha et forhold til våre egne råvarer. Vi kan finne dem og kjenne på dem med våre egne hender.

Denne filosofien innebærer enkelte meget kreative valg når råvarene skal plukkes ut og sankes. Hos Maaemo er det nemlig flere elementer i rettene som trolig vil oppleves eksotiske for den gjennomsnittlige restaurantgjest. 

I Table Tales-videoen får vi blant annet være med Holmboe Bang når han tar trikken opp til Ekeberg Skulpturpark for å plukke Norges seksbeinte svar på sitroner. 

– Saken med norske ingredienser er at vi ikke har sitroner her. Men vi har maur, som har mange av de samme kvalitetene.

En annen interessant ingrediens er roseblader, som kjøkkensjefen finner på den urbane gården Losæter. 

– Vi har faktisk en jordbærdessert akkurat nå med grillede roseblader, forteller han.

Slik presenterer Maaemo menyen, som er i kontinuerlig endring, på sin hjemmeside:

En stjerne og en ambassadør

Esben Holmboe Bang er definitivt en stjerne i det kulinariske Norge. Men dansken er samtidig ydmyk og raus nok til stadig å løfte frem andre kolleger i bransjen, enten det gjelder kaffe fra Tim Wendelboe, drinker hos Kniven Bar eller taco på Taco Republica. 

Apropos stjerner: De høythengende Michelin-stjernene deles årlig ut i Norden i slutten av februar. Maaemo kapret to stjerner allerede i sitt første år, i 2012, og har de to siste årene fått utdelt full pott. Om restauranten greier å beholde de tre stjernene for tredje år på rad, gjenstår å se. 

Holmboe Bangs fremtidsplaner vil uansett være uforandret, om man skal tro intervjuet han gjorde med H Fusion Media Group like før jul:

– Å fortsette å gjøre det vi gjør. Og bli bedre hver dag.

De andre norske restaurantene som skal forsvare sin Michelin-stjerne er Kontrast og Statholdergaarden i Oslo, samt Sabi Omakase og Re-Naa i Stavanger.

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages