VIKTIG! Les denne informasjonen om Koronaviruset og reising i Norge
Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trondheim
Trondheim.
Photo: CH / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Møt den den franske bloggeren som gikk fra Lillehammer til Trondheim

Den franske oversetteren og bloggeren Pauline fikk minner for livet – og en tatovering – da hun dro på en urgammel norsk pilgrimsferd.

– Jeg trengte en pause fra livet mitt og jobben min.

I fjor hadde den franske oversetteren og bloggeren Pauline nettopp sagt opp jobben sin i Berlin. Hun kom i prat med en venn som hadde dratt på pilgrimsferd til fots i Spania og følte seg inspirert til å dra på en lignende reise – med en liten vri.

– Jeg er skikkelig glad i skandinaviske landskaper, så jeg begynte å se meg om etter en sti som ville ta meg nordover.

Hun endte opp med å gå for en av St. Olavsvegene, døpt etter kong Olav Haraldsson. Han var mannen som kristnet Norge før han døde av et banesår under slaget på Stiklestad.

 

The freedom of walking :) #pilgrimage #pilgrim #norway #vegan #vegansofig #nature #mountain

Et innlegg delt av Pauline (@thelovelyveggie)

Med start i Lillehammer og avslutning i Trondheim valgte hun en av de lengste rutene i Norge. Pauline gikk nesten 500 kilometer til fots, over både bilveier og grusveier, fjell og elver og gjennom skoger og åkre.

– Bortsett fra et par ganger da jeg måtte ta bil noe få kilometer på grunn av dårlig vær, eller at kroppen verket, tilbakela jeg hele distansen til fots, sier Pauline.

– Akkurat slik en pilgrim ville gjort.

Langs veien tok hun opp mye av reisen sin til en videoblogg-serie som hun nå publiserer på YouTube:

 

Hun sov utendørs mye av turen, noe som tidvis var utfordrende. Likevel sier hun det fikk henne til å føle seg nærmere naturen.

– Landskapene har vært noen av de mest utrolige jeg noen gang har sett. De vekslet mellom høye trær og veldig grønne og steinrike omgivelser til små busker, mose, jorder og gjørme. Vi så fosser og innsjøer og drakk til og med vann av dem fordi det var så rent. Jeg følte en veldig enhet med naturen og ble blåst bort av det jeg så hver gang jeg så rundt meg.

 

Waterfall yoga! #nature #wilderness #wildlife #wild #pilgrimage #pilgrim #yoga #waterfall

Et innlegg delt av Pauline (@thelovelyveggie)

Likevel, det kom noen tilbakeslag. Spesielt da Pauline gikk seg bort på den tredje dagen av reisen.

– Jeg har en skikkelig dårlig retningssans og trodde jeg skulle klare å følge skiltingen og ikke gå meg vill. Det å finne ut at jeg hadde gått i sirkler i seks eller åtte timer, etter å ha brukt så mye energi og motivasjon – det var virkelig demoraliserende. Men jeg hadde jo ikke noe annet valg enn å fortsette å gå, eller hva? Og jeg møtte fantastiske folk som fikk meg i godt humør og satte meg på rett spor igjen.

 

Pauline driver to blogger, og er også videoblogger. Tematikken hun jobber mest med er reiser og hennes egne erfaringer med å være veganer. I Norge opprettholdt hun veganerdietten ved å kjøpe ferdigsupper, lomper, spinat, bananer og epler.

– De første dagene spiste jeg for det meste brød, avokado og protein-barer. Deretter byttet jeg til peanøttsmør og ble helt hekta, sier hun.

– Siden jeg gikk opp imot 35 kilometer hver dag trengte jeg virkelig mange kalorier. Etter noen få dager med sukker og fett lengtet jeg virkelig etter rå grønnsaker igjen.

En av matsortene hun lagde langs landeveien var en grøt med havregryn, nøtter, bananer og hummus, noe hun demonstrerer i denne videoen:

 

Selv om pilgrimsferden kunne vært en ensom opplevelse kom Pauline i kontakt med en nederlandsk jente som hun slo seg sammen med.

 

– Vi lånte til og med en hytte i skogen en dag, fordi det høljregnet og vi ikke kunne slå opp teltet vårt i gjørma. Vi kalte den «vikinghytta».

Den neste dagen dukket hytteeieren og barnebarnet hans opp.

– De fortalte oss at vi var hjertelig velkomne. Jeg har så mange historier om folk som lot oss bo hos dem, som ga oss mat, penger, husly og vennlige ord.

Etter 24 dager til fots ankom hun endelig Trondheim og Nidarosdomen, hvor hun fullførte reisen sammen med mennesker hun hadde møtt langs veien.

– Vi gikk tre ganger rundt katedralen, akkurat slik Olav gjorde i sin tid. Jeg finnes ikke religiøs, men jeg ønsket å følge tradisjonen.

Dagen hun ankom var bursdagen hennes – tilfeldigvis på samme dato som Olav døde.

– Jeg feiret sammen med alle pilgrimsvennene mine på et middelaldermarked, og det er et minne jeg vil bære med meg resten av livet.

Pauline bærer også med seg en særdeles håndfast påminner om turen:

– Jeg har tatovert pilgrimskorset på beinet mitt.

Pauline vil fortsette å poste videoblogger fra pilgrimsferden sin på YouTube-kanalen «Veggie on the Road».

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages