Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Lana Del Rey, The xx, Pixies og Danny Brown er blant artistene som har fått sine egne spesiallagde håndbøker til hovedstaden.

Publisert: 11. august 2017

Det kan være lett å glemme, men selv de største artistene er bare mennesker. De blir sultne, tørste, eventyrlystne og ensomme som oss alle.

Men hvordan finner man fram til de beste restaurantene, de kuleste barene og de råeste severdighetene når man kommer til en ny by hver bidige dag?  

Denne problemstillingen har Øyafestivalen nå tatt tak i. Ti av de tilreisende headlinerne har fått utdelt hver sin forseggjorte og eksklusive bok, ØYA Oslo Guide, med håndplukkede tips til hva de bør foreta seg i hovedstaden – signert dedikerte fans. Et rent kjærlighetsprodukt, med andre ord.

Øyafestivalen

Øyafestivalen.
Photo: Kenneth Spaberg/foap/visitnorway.com
Øyaguidene

Sjekk alle guidene her: 
http://oyaoslo.no/

– Unike plasser med gode historier

Øyafestivalens markedssjef Birgitte Mandelid forklarer ideen bak bokprosjektet slik:

– En av de tingene som er spesielt med Øyafestivalen, er at den foregår midt i hjertet av Oslo. Øya er Oslo, Oslo er Øya. Derfor håper vi artistene også får mulighet til å oppleve byen når de er her, og vi ønsker naturligvis å gjøre oppholdet deres så bra som mulig. Ingen kjenner Oslo bedre enn de som bor her, og ingen kjenner artisten bedre enn fansen. Derfor synes vi det var en god idé å be fansen om å dele sine beste Oslo-tips.

Hun lar seg imponere over innsatsen fra byens musikkentusiaster.

– De har virkelig engasjert seg. Vi samlet inn tipsene på Facebook i løpet av en ganske kort periode, og det kom inn masse gode, unike, spennende og annerledes tips – alt fra restauranter og barer til aktiviteter og unike plasser med gode historier. Det ser ut som om alle synes resultatet har blitt fint også, så det er veldig gøy, sier hun og legger til:

– Det blir spennende å se om de faktisk tar den i bruk og oppsøker noen av stedene fansen har tipset dem om.

Selv om disse guidene er utviklet med tanke på de spesifikke artistene og deres (antatte) behov, vil disse tidløse tipsene kunne fungere ypperlig for alle som vil prøve seg som turist i egen by. Vi har tatt en titt på noen av høydepunktene.

Lana og reptilene

Hvis Lana Del Rey følger rådene fra de som er glad i henne, vil du kunne støte på den glamorøse popsangeren i dyp konsentrasjon foran malerier på Munchmuseet, badende på Sørenga Sjøbad, på retroshopping på Grünerløkka og vandrende mellom eksotiske planter i Botanisk hage. Sistnevnte tips kommer fra Linnea Myhre, som beskriver Tøyens grønne lunge som “så inspirerende og full av skjønnhe”.

Eller kanskje hun går for en seanse med krypdyr midt i Oslo sentrum? Ingeborg Helene Unnerud anbefaler Oslo Reptilpark:

– Jeg elsker reptilparken fordi den er en del mindre enn en vanlig dyrepark, noe som gir den et mer intimt preg – du kan bruke så mye tid du vil på å se på forskjellige reptiler, og betjeningen har tid til å svare på hva enn du lurer på.

Graver dypere

Young Thug og Danny Brown representerer henholdsvis Atlanta og Detroit, men Oslo-fansen har plukket ut steder og aktiviteter de tror vil falle i smak hos de to storbyrapperne.

Ettersom Young Thug får to uavhengige tips om nydelig Oslo-pizza – Villa Paradiso og Postkontoret – er det vel rimelig å anta at han prøver ut begge. Det er ellers mye mat, drikke og stil blant fansens anbefalinger – samt en varm invitasjon til Groruddalen.  

Danny Brown lokkes ut i Marka, til hiphop-baren Paul’s Boutique og på grillz-butikk på Grünerløkka. Og til å smake på brunost.  

Eirik Kjøs Usterud, den ene halvdelen av den dystre postpunk-duoen Trist Pike, har gitt Danny et tips der musikk møter arkitektur på sublimt vis.

– Fra det siste albumet ditt vet jeg at du liker musikken til Joy Division, og personlig føler jeg at en fin aktivitet i enhver by er å høre på dem mens man henger på et hjørne og røyker en sigarett. Oslo har mange steder som passer for denne aktiviteten, men det beste er sannsynligvis ved kjøpesenteret Gunerius, der den slitne fasaden og de Blade Runner-aktige neonskiltene bidrar til en perfekt atmosfære.

Black metal og pusekatter

 

Et innlegg delt av FOD Gården Oslo (@fodoslo)

Et noe mer modent band som har fått sin egen guide er indielegendene i Pixies. Tipsene domineres kanskje av “voksne” alternativer – båttur til Bleikøya, visitt til Emanuel Vigeland-mausoleet, Holmenkollen – men det er heldigvis funnet plass til rockepuben Last Train – ”Oslos mest legendariske rockepub / Oslo’s most legendary rock pub”, ifølge Frida Emilie Oddsdatter Berg.

At dette er guider rettet mot spesifikke artister er tydelig. Ryan Adams’ bok bugner av black metal-tips (den amerikanske singer-songwriteren er uttalt blodfan av norsk ekstremmetal). Og sannelig er det lagt ved en oppfordring om å besøke omplasseringsgården FOD Gården utenfor Oslo for å kose med katter og hunder som søker nye hjem også, signert Frode Bjørshol.

En aktivitet flere enn popstjerner vil ha glede av, må man tro – i likhet med flere av tipsene i ØYA Oslo Guide.

Sjekk alle guidene her: http://oyaoslo.no/