Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Raundalen Raundalen
Raundalen.
Photo: Rune Fossum
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Nå skal verden se norsk sakte-TV

Norsk strikking, fiske, togtur og peiskos tar opp kampen med «House of Cards».

Ad

Det særnorske fenomenet «sakte-TV» er akkurat blitt en eksportvare. Elleve sendinger ble i helgen gjort tilgengelig på strømmetjenesten Netflix i engelskspråklige markeder, inkludert USA og Australia. Det melder NTB (via E24).

– Lanseringen bringer en av de mest bisarre fenomenene på tv til millioner av seere over hele verden, skriver nettstedet Quartz.

De trekker frem at så mange som 20 prosent av Norges befolkning fulgte med da formatet premierte i 2009, med sendingen «Bergensbanen minutt for minutt». Enda flere husker sendingene fra Hurtigruten to år senere. Disse varte i totalt 134 timer, og ble en real folkefest der folk samlet seg ved skipsanløpene idet båten passerte.

Hurtigruten er i denne omgang ikke med blant Netflix-sendingene, som derimot inkluderer Bergensbanen, Telemarkskanalen, laksefiske, strikking og vedfyring.

– Jeg håper folk skjønner hva det er for noe og ikke tror det er en ny skjermsparer på tv-en, sier Thomas Hellum spøkefullt til NRK. Han var prosjektleder for Telemarkskanalen- og Hurtigruten-sendingene.

Men snarere er formatet møtt med fascinasjon. Kanskje kan det også ha konsekvenser for turisme, ifølge Audun Pettersen i Innovasjon Norge.

– Det er en svært god nyhet for Norge, og for norsk reiselivsnæring. NRK har vært banebrytende i utvikling av denne type tv, og programmene har skapt interesse for Norge som reisemål.

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad