Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Fleinvær, Bodø
Fleinvær, Bodø.
Photo: Fredrik Asplin
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Nå kan du bo i Norges vakreste tenkeboks

På en vakker og forblåst øy sør for Bodø har noen av verdens fremste arkitekter tegnet bokser ment til fordypning. Nå er de åpnet for utleie.

Ad

– Kanskje er det utsikten, kanskje er det havet. Men det skjer noe med deg, rent kreativt, når du har en horisont, sier Håvard Lund (46) til Visit Norway.

Han er initiativtakeren bak Fordypningsrommet Fleinvær, lokalisert på øya Sørvær i Nordland fylke.

På øya, som er omringet av Vestfjorden, finnes det et ørlite lokalsamfunn bestående av noen titalls hus. Men ellers er det stillheten og naturen som regjerer. Ingen biler, ingen butikker. Og her – en time med hurtigbåt fra Bodø – er det altså bygget et knippe småhytter av høy arkitektonisk klasse, som kunstnere og andre på jakt etter ro til fordypning kan booke.

Fleinvær, Bodø

Fleinvær, Bodø.
Photo: Kathrine Sørgård

Håvard Lund er en anerkjent musiker som er bosatt i Bodø, men som er på reisefot store deler av året. Det er takket være hans engasjement at prosjektet er blitt til.

– Det begynte med en hytteidé, men vokste til å bli noe mye mer enn det. Jeg har tilbrakt mye tid på Sørvær og fikk så lyst til å dele dette her med andre, forklarer Lund.

De ni rommene består av fire knøttsmå sovehus, en sauna, et badehus, et kjøkken, et altmuligrom og en tenkeboks.

– Tenkeboksen er en minikatedral som gir en helt praktfull innramming av naturen. Det gir en sinnssvak opphøyet følelse å være der, sier Lund.

Prosjektet er tegnet av Sami Rintala og TYIN tegnestue. Til A-Magasinet sier Rintala at ideen var å lage små bygg som kunne tilpasses terrenget, i stedet for en stor og dominerende bygning.

– Alle hus har fått hver sin karakter. Man kan se dem som en familie, med mor, far, barn, et søskenbarn. De har samme materialer, men er ulike, sier han til A-Magasinet.

Fleinvær, Bodø

Fleinvær, Bodø.
Photo: Martin Losvik

Til nå har husene vært brukt av både kunstnere og bedrifter på samling, og Lund forsikrer at han gjerne tar imot reisende fra hele verden.

Man må booke hele anlegget, som har plass til opp til 12 personer, og prisen er 30 000 kroner i uka.

Kunstnere som trenger tilgang til Fordypningsrommet kan søke om støtte til et opphold fra Nordland fylkeskommune. Forutsetningen er at man deler noe av arbeidet man utfører der med publikum i ettertid.

Les mer og book Fordypningsrommet.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages