Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Vanylven
Hakallegarden.
Photo: Kristin Støylen / HANEN.NO
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Nå kommer appen som hjelper deg å finne de lokale perlene i bygde-Norge

Den nye appen fra Hanen blir en veiviser til lokal mat, sjarmerende overnatting og spennende aktiviteter – med det gode vertskapet i sentrum for opplevelsen.

Bernt Bucher - Johannessen— Et godt avstemt vertskap med spennende historier å fortelle har en helt enorm verdi, sier Bernt Bucher-Johannessen (foto: HANEN). Han er daglig leder i HANEN, næringsorganisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge. Sagt på en enklere måte, er det «et nettverk av opplevelser» – som skal vise vei til landets mange bygdeperler.

— Vi består av nærmere 500 bedrifter over hele Norge, innen mat og drikke, overnatting, og aktiviteter for både voksne og barn, forklarer han.

 Tirsdag lanserer HANEN en helt ny app som viser vei til lokale tilbud over hele landet.

— Da blir det veldig enkelt å finne frem til de unike opplevelsene. Unik er et litt slitt ord, men akkurat i denne sammenhengen tror jeg faktisk det er ganske riktig, og troverdig, sier Bucher-Johannessen til Visit Norway. 

Norge har nemlig fantastisk mye å by på, men mange av de skjulte skattene er … nettopp skjulte. Flotte, lokale matopplevelser, morsomme aktiviteter og sjarmerende overnattingssteder venter på å bli oppdaget.

Appen gir deg reiseplanlegger og veibeskrivelser, lagrede søk og favoritter, som hjelper når du vil orientere deg. Disse er tilgjengelige også der du mister internett-dekningen.

— Den har kartfunksjonalitet som førsteprioritet, slik at det blir lett og enkelt å finne frem – til gårder, overnattingssteder, og små og hyggelige butikker som er åpne nå i sommersesongen og ellers ikke er så enkle å finne, sier Bucher-Johannessen.

I første omgang lanseres den på norsk, i App Store (altså til iPhone). Snart kommer også engelske og tyske versjoner, og støtte for Android-telefoner. I mellomtiden finner du kart, opplevelsesruter, tips og nyheter også på HANENs nettsider. Det er lurt å ta en kikk og se litt på mulighetene før du legger ut på tur.

— For det første må orientere deg. Skal du til Bergen, Vestlandet, Trøndelag? Skal du kjøre bil, skal du fly? Skal du stoppe underveis? Ja, vel. Når du vet hvor du skal og hvordan du skal komme deg dit, da kan du sette deg ned. Skal du oppleve noe på veien? Gå inn på Visit Norway eller HANEN og se hva som finnes langs strekningen, sier HANEN-sjefen.

— Eller kanskje du har leid et sted utenfor Ålesund der du skal bo, men vet at ungene kommer til å begynne å kjede seg. Hvor er det som finnes opplevelser for barn i nærheten? Finnes det en opplevelsesgård eller familiepark? Du kan finne steder å reise og besøke der du er.

Når du har funnet de små, lokale plassene … — Det er da du har en historie å fortelle i kantina på jobb når du kommer hjem.

Nordigard Bjørge Gjestegard
Nordigard Bjørge Gjestegard.
Photo: Nordigard Bjørge Gjestegard / HANEN.NO
Johnsgård
Johnsgård Turistsenter.
Photo: Øyvind Lund / HANEN.NO
Juvet
Juvet landskapshotell.
Photo: Photo: Per Eide / HANEN.NO
Hunderfossen
Hunderfossen.
Photo: Esben Haakenstad /HANEN.NO
Brekkeseter
Brekkeseter.
Photo: Photo: Brekkeseter / HANEN.NO
Herangtunet
Herangtunet.
Photo: Photo: Herangtunet / HANEN.NO
Grøndalen gårdsmeieri
Grøndalen gårdsmeieri.
Photo: Marte Garmann / HANEN.NO

 

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages