Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Senja
Senja.
Photo: Reiner Schaufle
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Nå strømmer Senja nordlyset live på nett 24 timer i døgnet

Et spesialkonstruert kamera gjør det mulig å oppleve direktesendte nordlysbilder fra Nord-Norge døgnet rundt.

Ad

Få opplevelser slår det å stå under et skikkelig nordlys en skyfri vinternatt, midt oppe på fjellet og langt unna lysforurensing, i vindstille vær men likevel godt innpakket i varmt tøy.

Selv når man bor med nordlyset rett utenfor husveggen kan det i blant komme så sterkt og brått på at man bare må stoppe opp, ta en pause i gjøremål og tillate seg å miste pusten litt.

Bor man lenger sør i landet eller verden er nærkontakt ikke like enkelt med de grønne og rosa lysbølgene mens de flagrer over himmelen, selv om det rett nok finnes flust med vakre videoer og spektakulære fotografier å kose seg med.

Ifølge Medier24 har Anders Hanssen i Visit Senja og Zooom.no nå jobbet frem et fabelaktig tiltak for dem som drømmer om daglig doser av fargespill fra solpartiklers ferd mot Nordpolen.

Direktesendt nordlys, rett hjem i stua.

 

Hanssen har nemlig satt opp et kamera som filmer Senja-himmelen 24 timer i døgnet, og strømmer det ut i HD via nettstedet Zooom.

Ifølge Zooom benyttes det et spesielt konstruert kamera som klarer å filme under ekstreme lysforhold – som den bekmørke nordnorske natta jo er.

Om man ikke ønsker å ha direktesendingen oppe på skjermen døgnet rundt i påvente av nordlys kan det være en idé å følge Facebook-siden til Visit Senja, hvor det kommer oppdateringer hver gang det er nordlysaktivitet.

zooom.no kan du også chatte med andre nordlys-entusiaster, se høydepunkter fra sendingen og lese mer om nordlyset - og se på andre kamera.

For dem som planlegger å reise oppover for å se nordlyset med egne øyne, anbefales forøvrig appen Norway Lights (finnes både for iOS, Android og Windows), hvor man får gratis varsel om hvor og når sjansen er størst for å oppleve fenomenet i Norge.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages