Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Oslo Oslo Oslo
Oslo Oslo
Oslo.
Photo: kenneth.spaberg/foap/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Slik ble Øyafestivalen miljøvennlig

En av Norges største festivaler er også en av de aller mest miljøvennlige.

Ad

En av Norges største festivaler er også en av de aller mest miljøvennlige.

Øyafestivalen, som i år arrangeres mellom 9. og 13. august i Tøyenparken i Oslo, har siden starten i 1999 vokst seg til å bli en av Norges største festivaler og tiltrekker seg 85 000 besøkende hvert år. Festivalen har et uttalt mål om å være blant verdens grønneste festivaler.

Det påvirker alt fra avfallshåndtering, mat, transport, strøm, flygeblader og dopapir. Gjennom hele året jobber festivalarbeiderne med å finne løsninger som er mer miljøvennlige for å gå foran som et godt eksempel for andre.

Festivalen ble miljøfyrtårnsertifisert for første gang i 2004, og har siden blitt resertifisert i 2007, 2010, 2013 og 2016. Dette betyr at at virksomheten går lenger i sitt miljøarbeid enn det som er lovfestede miljøkrav.

Organisk mat

Alle serveringsstedene på festivalen serverer organisk mat og drikke. Festivalen forsøker stolt å inspirere publikummet til å spise mindre kjøtt, og serverer både vegan- og vegetarianretter.

I år kan du til og med spise tallerkenene festivalmaten serveres på.

- Alt festivalsøppel blir sortert for hånd og resirkulert i 16 kategorier. Det gjør det mulig å gjenbruke nesten 70 prosent av avfallet vårt, noe som sparte oss og miljøet for 40.000 tonn CO2 bare i 2015, sier en av organisørene til den britiske avisa, The Independent.

I år fokuserer festivalen spesielt på matavfall. Nesten en tredjedel av all mat som produseres ender opp i søppelbøtta. Derfor jobber festivalen med å begrense avfallsmengden, samtidig som de forsøker å skape oppmerksomhet om problemene med matavfall for publikummet. All mat som blir til overs etter festivalen doneres til Matsentralen som distribuerer den til vanskeligstilte.

Øyafestivalen tiltrekker seg gigantiske internasjonale artister og band hvert år. I år er PJ Harvey, Eagles of Death Metal og Mastodon noen av de største navnene, i tillegg til de svært populære norske bandene Highasakite og Kvelertak.

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad