Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Icebreaker
Icebreaker.
Photo: Screenshot from Icebreaker, YouTube
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norges MGP-håp ute med nydelig video – viser frem vakre, frosne Finnmark

Finnmarksjenta Agnete Johnsen trosset influensa for å spille inn musikkvideoen for «Icebreaker» i minusgrader.

Under den lave Finnmarkssola på senvinteren er landskapet hvitt, vilt og vakkert. Det strekker seg også endeløst ut forbi horisonten i dronebildene som åpner den nye musikkvideoen for «Icebreaker».

Dette er låta som 21 år gamle Agnete Johnsen snart skal ta med seg til Stockholm, for å representere Norge i årets Eurovision Song Contest, lørdag 14. mai.

Opptakene ble gjort i Finnmark over to dager i mars, blant annet ved Varangerfjorden i Nesseby, som er Johnsens hjemsted. De filmet også på ishotellet ved Sorrisniva utenfor Alta.

– Jeg ønsker å formidle låten i en pakke som gjør den eksotisk og spennende for Norge og verden, sa Johnsen til VG i forbindelse med innspillingen.

Johnsen gjennomførte opptakene til tross for at hun hadde influensa, og skulle stå relativt tynnkledd i minusgradene på Finnmarksvidda. Men resultatet er ubestridelig vakkert, og umiskjennelig norsk – men også samisk, en arv du kan skimte blant annet i kostymet. Agnete er selv samisk, og har samisk som morsmål.

Filmen, regissert av Elle Márjá Eira, ser du her.

Det er to måneder siden Johnsen utklasset de andre deltagerne i den norske MGP-finalen i Oslo spektrum. Nå som musikkvideoen er klar, og flere blir kjent med sangen, er neste stopp Stockholm. Låta er fryktelig fengende, og vi ønsker Agnete lykke til.

Norge har vunnet Eurovision Song Contest tre ganger, og holder rekorden for høyeste poengsum med Alexander Rybaks «Fairytale» fra 2009. Den fremføringen kan du se her.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages