Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Vigelandsparken skate
Vigelandsparken.
Photo: Red Bull
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norsk 18-åring imponerer med skatevideo på snø

Å skate på et underlag av is og snø låter i utgangspunktet som en fryktelig dårlig idé, men skatetalentet Gard Jenssen Hvaara lar seg ikke stoppe. Se videoen her!

Vigelandsanlegget og omkringliggende Frognerparken i Oslo er rett nok en av Norges viktigste turistattraksjoner, men den er også et viktig friluftsområde for byens befolkning. Her møtes folk som jogger sammen, tar yoga - og, ikke minst, skater.

På vinteren er det ikke fullt så mye aktivitet i parken, men det ville den unge skateren Gard Jenssen Hvaara (18) gjøre noe med. Han ville se om vinterskating lot seg gjennomføre, med fotograf og kameracrew fra energidrikkprodusenten Red Bull på slep.

– Frognerparken er et sted jeg har skatet helt fra begynnelsen, men dette er første gang ute på vinteren når det har vært snø. Jeg tenkte at det hadde vært fett å gjøre noe som ikke har blitt gjort før, forklarer Hvaara.

Resultatet kan du se her:

 

Stuntet ble gjennomført med betydelig risiko for ulykke, da det er en mengde ting som kan gå galt på et isete underlag - men ekspertene lar seg imponere av hva unge Hvaara fra Larvik klarte.

– Det han gjør er ganske unikt og det er bra nivå med tanke på forholdene. Det er imponerende å overleve det der uten brudd, sier fire ganger norgesmester i skateboard Henning Braaten.

Stuntet ble gjennomført i forbindelse med X Games-kvalifiseringen i Oslo 24. februar, der Hvaara håper å få prøve seg mot noen av de aller beste skaterne i verden.

– X Games og Street League er det største du kan være med på i skateboarding. Jeg har vært i Los Angeles og sett det live, det hadde vært kult å fått vært med her i Oslo! Billettene ble jo utsolgt på to uker, så det blir helt fullt og det kommer til å bli fett, sier Hvaara.

 

Vigelandsparken 3 

Vigelandsparken 4

 

 

Les også