Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Haramsøy
Haramsøy.
Photo: Promo
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norske fjell dukker plutselig opp i britisk Oscar-favoritt

Oscar-kandidaten «Den danske piken» skal egentlig foregå i Danmark. Nå viser det seg at sluttscenen i virkeligheten er spilt inn på en øy i Møre og Romsdal.

«Den danske piken» - med norsk kinopremiere fredag - er en av årets store Oscar-favoritter, med nominasjoner til to skuespillere (Eddie Redmayne og Alicia Vikander), samt for beste scenografi og kostyme.

Filmen forteller den sanne historien om den danske kunstneren Einar Wegener, som var verdens første person til å skifte kjønn på 1920-tallet, og kjærligheten mellom ham og hans støttende kone, Gerda.

 

Til tross for mange gode anmeldelser og rosende ord, har imidlertid manus tidvis også vært kritisert for endel historiske unøyaktigheter.

Nå har også en annen kuriøs «feil» blitt oppdaget, denne gangen av en dansk bruker på diskusjonssiden Reddit.

I én av filmens sluttscener drar nemlig hovedpersonen til Vejle Fjord, en ca. 22 km lang fjord i Øst- og Sør-Jylland. Problemet er bare at scenen slett ikke kan være spilt inn på dette stedet. Det avsløres lett av et majestetisk fjell i bakgrunnen, som rimer dårlig med det ellers flate danske landskapet.

- Vi får mange skuffede turister til sommeren, kommenterer en annen dansk Reddit-bruker.

I stedet er scenen innspilt i Norge, bekrefter Truls Kotny, direktør i Film Commission Norway.

- Både sluttscenen, og muligens noe i innledningen, er spilt inn på Haramsøya nord for Ålesund, bekrefter han overfor Visit Norway.

 

#haramsøy #ullafyr

Et bilde publisert av BS Norway (@besan49)


Skuespillere og stab var i Norge i fjor vår, og anledningen var at regissør Tom Hooper («Les Miserables») tidligere hadde besøkt stedet.

- Og han hadde forelsket seg veldig i naturen der, forteller Kotny.

Thomas Gammeltoft, direktør i Copenhagen Film Fund, hadde investert seks millioner danske kroner for å få filmen til Danmark. Og han var ikke bare begeistret for å legge deler av innspillingen til nabolandet.

- Han (regissør Tom Hooper) tok seg en kunstnerisk frihet, som han selvfølgelig har lov til. Vi gjorde alt vi kunne for at han ikke skulle ta den beslutningen, men det gjorde han altså, sier Gammeltoft til Ekstra Bladet.

 

 

Les også