Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Snowspeed
Snowspeed.
Photo: Espen Jensvold
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norsk kompisgjeng bygger verdens raskeste rattkjelke

Denne doningen ser mer ut som en Formel 1-bil, men er faktisk ment for snø. Og hvis alt går etter planen blir den verdens raskeste.

Verdensrekorden i rattkjelke ble satt av den britiske motorsyklisten og tv-kjendisen Guy Martin i 2014, da han oppnådde en hastighet på 134 km/t.

Nå skal en norsk vennegjeng forsøke å smadre rekorden, og har satt seg mål å konstruere en kjelke - kalt Snowspeed - som kan oppnå hele 250 km/t.

- Jeg har alltid hatt en barndomsdrøm om å ha den råeste kjelken i gata. Nå vil vi utfordre designverdenen på rattkjelkekjøring. Ved å blande den nordiske snølandskapstradisjonen med et ekstremt høyteknologisk univers skaper vi en unik kombinasjon. Vi vil vise at design ikke nødvendigvis bare er en fin lampe, sier produktdesigner Nima Shahinian til Romerikes Blad.

Shahinian og de andre ble nylig invitert til Toyota Motorsport i Tyskland, der de fikk teste en skalamodell på Toyotas avanserte målingsutstyr og i deres vindtunnel. Her var BBC på plass for å gjøre en reportasje:

 

Målet nå er å kunne gjennomføre rekordforsøket i januar 2017. Shahinian skriver på Facebook at bremselengden vil være over én kilometer, og at det derfor er trolig at de må ut av Norge for å gjennomføre forsøket.

Håpet med kjelkekonstruksjonen er også å tilegne seg verdifull kunnskap som vil kunne brukes til design av andre ting, for eksempel framtidens bilmodeller.

Her kan du for øvrig se Guy Martin sette den nåværende verdensrekorden:

 

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad