Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Booknanook
Booknanook.
Photo: Booknanook?
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Norsk tjeneste vil bli en ny Airbnb for aktiviteter

Med denne nettsiden skal du kunne invitere turister hjem på middag, til å bli med deg å sanke sauer eller hogge ved i skogen.

Delingsøkonomi er brått blitt et hett ord, særlig i reiselivsbransjen. Mens for eksempel overnatting tidligere stort sett var forbeholdt hoteller, har nå privatpersoner som leier ut bostedene sine blitt langt vanligere, via nettsider som Airbnb.

I fjor ble en million gjestedøgn i Norge bestilt via Airbnb, ifølge Innovasjon Norge. Til sammenlikning stod reiselivsnæringen for 30 millioner gjestedøgn.

Nå håper en gjeng norske gründere at de har laget en tjeneste for aktiviteter som vil ha samme effekt som Airbnb har hatt for overnatting.

Er du en bonde som kunne tenke deg å ta imot turister for å la dem oppleve autentisk norsk gårdsliv? Eller har du en kajakk i garasjen som du kunne tenke deg å leie ut?

Da bør du vurdere å sjekke ut Booknanook, som ble lansert i dag .

- Vi har gjort grundige markedundersøkelser, som viser at både lokale og turister synes det er vanskelig å finne opplevelser og aktiviteter i Norge. Det vil vi gjøre noe med, forteller Håvard Utheim, en av initiativtakerne bak siden.

 

Booknanook åpner for at både privatpersoner og selskaper kan registrere sine aktivitetstilbud. Foreløpig er det først og fremst profesjonelle aktører som har registrert sine tilbud - fra guidede kajakkturer i Lofoten til Segway-utleie (!) i Oslo.

Men Utheim er overbevist om at private aktører vil følge etter. Når kunden booker en aktivitet via siden, får tilbyderen automatisk ansvarsforsikring gjennom If Med forsikring blir terskelen lavere for privatpersoner som ikke lever av turisme til daglig, tror gründerne.

- Målet er å få med oss vanlige folk som tilbyr lavterskelopplevelser - sauebonden som tar med seg turister på sauesanking, for eksempel. Fotografer som tilbyr turer på steder med spesielle fotomuligheter. Matopplevelser hjemme hos folk. Vi tror dette vil gjøre Norge til et mer spennende land å besøke, sier Utheim.

Booknanook er kommet i stand med støtte fra Innovasjon Norge, og planen er å utvide til hele det nordiske markedet etter hvert. Siden skal gi inntekter ved at tjenesten tar en sum for hver foretatte booking, men det er gratis å legge ut annonsene.

- Vi jobber knallhardt med å lage et bra produkt, og klarer vi det tror vi det vil spre seg av seg selv. De to første bookingene fikk vi allerede før siden var lansert, så det er i hvert fall en god start, sier Håvard Utheim.

 

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad