Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Frozen
Frozen.
Photo: Disney
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ny «Frost»-attraksjon tar form i Disneyworlds norske paviljong

Folkene bak filmsuksessen Frost reiste til Norge for å bli inspirert. Nå har Disneyworlds kreative sjefer gjort det samme og gjenskapt et stykke Norge i USA.

Frost fra 2013 er en enorm suksess for Disney. Det er ikke bare den mest innbringende animasjonsfilmen noensinne (den håvet inn godt over en milliard dollar på verdensbasis), men ble også rost opp i skyene og stakk av med to Oscar-statuetter.

Filmen er inspirert av norske eventyr, landskap og kultur. Når den nå får sin egen attraksjon i Disneyworld i Florida, USA, så skjer det dermed på den norske paviljongen.

Denne uken fikk utvalgt presse slippe inn gjennom sperringene og se attraksjonen ta form, for første gang.

– Om du vil møte figurene fra filmen, ta et bilde og få en klem, så er dette stedet du må komme, sier nestlederen i Epcot-parken, Melissa Valinquette. Det skriver wfla.com.

Disneyworld er enormt, og delt opp i mange separate parker. Den norske paviljongen er del av World Showcase-området i parken Epcot. Paviljongen åpnet i 1988, og var eid eller støttet av Norge helt frem til 2002.

Området er kjent for blant annet en nedskalert kopi av Gol stavkirke – samme type arkitektur som inspirerte filmen.

Gol stave church replica, Epcot

Originalen, som er fra cirka år 1200, står på Norsk folkemuseum på Bygdøy i Oslo.

«Frozen»-attraksjonene er en utvidelse av området. Det skal minne om en tradisjonell, norsk landsby.

– De kreative lederne bak prosjektet reiste til Norge og har gjenskapt mange av bygningene, fasilitetene og fasadene fra kjente bygninger der, men også fra vanlige sommerhytter de fant, sier Valinquette.

Akkurat som at filmskaperne reiste til Norge for å bli inspirert i utgangspunktet.

– Vi så mange av de samme stedene som filmskaperne besøkte, sier kreativ sjef Michel den Dulk til Wesh.com.

I parken vil du nå finne blant annet et «Royal Sommerhus», der du kan møte Anna og Elsa fra filmen. («That last u is a long u sound, rhyming with ’goose’», forklarer journalisten fra Orlando Sentinel).

Hovedattraksjonen – en familievennlig båttur gjennom det frosne landskapet fra filmen – heter Frozen Ever After.

Den erstatter den populære tømmerrenna Maelstrom, som har stått der siden 1988. Men rester av denne skal ha blitt med videre, slik som to runesteiner som står nær inngangen.

Fra sommeren av vil du få et lite stykke Norge på Epcot. Men skal du se originalene, må du til Oslo og Bergen, og til norske fjorder og fjell.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages