Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Med reisekonseptet Fly & Hike blir høsten høysesong for turgåere på Helgeland.

Det er ingen rikshemmelighet at kystregionen Helgeland er et av Norges aller vakreste områder.

Med barsk skjærgård, majestetiske fjellformasjoner, isbreer og grotter er landskapet langs den nordnorske kysten en essensiell opplevelse for naturelskere, vandrere og alle andre med sans for utendørsliv.

Nå er planen at enda flere skal få øynene opp for naturperlen Helgeland – også utenfor sommersesongen.

Rabothytta, Helgeland

Rabothytta, Helgeland.
Photo: Jan Inge Larsen / Helgeland Reiseliv/Hemnes

Fly, gå og nyt naturen

I samarbeid med flyselskapet Widerøe lanserer nemlig Helgeland Reiseliv konseptet Fly & Hike, der flere direkteavganger fra Oslo, Trondheim og Bodø til de fire flyplassene i området skal gjøre det enkelt å spenne på seg turskoene og ta en langhelg i spektakulære omgivelser – også etter at sommerferien har blitt redusert til et fjernt minne.

Guro Larsen Brown, markedssjef i Helgeland Reiseliv, forteller at interessen fra vandrelystne turister har vært i rivende vekst en god stund allerede.

– Aktiv ferie har opplevd en trendøkning over mange år. Turistene i dag ønsker å ta større del i omgivelsene enn tidligere, i tillegg til et større fokus på en aktiv livsstil hos mange, noe som også gjenspeiler seg også i valg av ferie, sier Larsen Brown til Visit Norway, og legger til:

– Vi ser at tallene på besøkende til de mange populære fjellområdene øker år etter år. Blant annet forventes nok en gang rekordbesøk til den kjente fjellkjeden De syv søstre, etter en økning på omlag 40% fra 2015 til 2016.

En person står på en fjelltopp og ser utover Nordfjorden på Helgelandskysten

Trollhatten, Helgeland

Vandreferie med variasjon

Nettopp De syv søstre er kanskje det mest kjente blant de ikoniske fjellene Helgelandsregionen har å by på – i tett konkurranse med den hule kjempesteinen Torghatten. Festivaløya Træna, isbreen Svartisen og kalksteinsgrotten Grønnligrotta i Rana er andre populære attraksjoner.

Det fins imidlertid andre, mindre kjente veier å ta turen blant disse 6500 øyene, holmene og skjærene. Guro Larsen Brown har sine favoritter:

– Jeg er veldig glad i kontrasten man opplever fra vandring på kysten til indre deler av Helgeland, som Okstindan og Øyfjellet. Den ene dagen kan man nyte havet, øyene og fjellene som stikker opp av havet, og bare en times kjøretur unna finner man villmark og uendelige vandremuligheter, Via Ferrata og sherpasti.

Rett og slett et fantastisk utgangspunkt for en vandreferie med stor variasjon.

For den beste utsikten trekker Larsen Brown fram den arkitekttegnede turisthytta Rabothytta, som ble åpnet i 2014.

– Fra Rabothytta opplever man unik arkitektur i kombinasjon med spektakulære fjellomgivelser og utsikt mot Nord-Norges høyeste fjell, Oksskolten. I Mosjøen har Øyfjellet som ruver over byen blitt en luftig aktivitetspark som gir fantastisk utsikt over både by, fjord og fjell, sier hun til Visit Norway.

Svartisen

Svartisen.
Photo: CH / Helgeland Reiseliv

Uoppdagede perler

Interessen for å oppleve Helgeland-magien på nært hold er som nevnt stigende. Og lite tyder på at det ferske Fly & Hike-tilbudet vil dempe den.

Helgeland Reiselivs Guro Larsen Brown er imidlertid ikke bekymret for at det skal bli for mange om det naturskjønne beinet.

– I og med at Helgeland er i den heldige posisjonen at vi er et stort geografisk område med mange spektakulære fjelltopper, øyer og opplevelser, oppleves vi som urørt og med mange unike og uoppdagede perler.

Guided kayak tour in Helgeland

Dunvær på Lånan i Vegaøygruppen på Helgelandskysten

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad