Dynamic Variation:
Offers
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Grieg in Bergen
Grieg in Bergen.
Photo: MusicaNord
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev klassisk kammermusikk hele sommeren i Bergen

For 20. år på rad arrangeres den ti uker lange festivalen Grieg in Bergen i Korskirken i «Vestlandets hovedstad».

Ad

Hvert år mellom juni og august arrangerer MusicaNord Bergens største konsertarrangement for klassisk musikk: Grieg in Bergen. Fire ganger i uken, 10 uker i strekk, arrangeres det konserter i Korskirken rett ved den verdensberømte Bryggen og det nesten like kjente fiskemarkedet.

Festivalen tiltrekker seg artister og ensembler fra hele verden, og i år kan Grieg in Bergen skilte med besøk fra 15 nasjoner.

– Publikum kommer fra hele verden for å høre kammermusikk i Bergen. Vår festival har blitt et musikalsk minglested for de som interesserer seg for klassisk musikk, sier festivalens kunstneriske leder Michael Süssmann.

Musikken som spilles på festivalen er stort sett inspirert av Edvard Griegs romantiske musikk, men de internasjonale artistene har også med seg mye av sin hjemlige musikk til konsertene.

 

Lunsjkonserter

At festivalen har 20-årsjubileum, markeres ikke på noen spesiell måte.

– Vårt ansvar er å ha et variert program med høy kvalitet uansett, sier Süssmann.

Hver mandag, onsdag, fredag og lørdag fram til 20. august er det konserter i Korskirken. I tillegg kan man høre historien om Grieg, rikt illustrert med komponistens musikk, hver dag klokken 13.00 i turistinformasjonen på den andre siden av fiskemarkedet.

Grieg in Bergen

Grieg in Bergen.
Photo: MusicaNord

Til sammen blir det 40 konserter i Korskirken i løpet av sommeren. Totalt i Grieg in Bergens historie anslår Süssmann at det har blitt spilt rundt 1500 konserter.

Festivalen har tidligere hatt et uoffisielt talentprogram, men har i år formalisert det og gitt det navnet Ung på Scenen. Konseptet innebærer å slippe til unge klassiske musikktalenter for å gi dem erfaring.

– Ofte er de unge musikerne allerede erfarne før de kommer på vår scene, legger Süssmann til.

Er du i Bergen i sommer, kan det med andre ord fort hende at du får oppleve morgendagens nye klassiskstjerne.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad