Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book
Search
or search all of Norway
Skibladner Skibladner Skibladner, Mjøsa
Skibladner Skibladner, Mjøsa
Credits
Skibladner.
Photo: AS Oplandske Dampskibsselskap
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

NRK tar deg med på Skibladner denne uken

Fra tirsdag til og med lørdag kan du oppleve seilas med verdens eldste hjuldamper i drift fra din egen lenestol.

Ad

«Mjøsas hvite svane», Skibladner fyller 160 år denne sommeren, og det markeres med et nytt innslag med sakte-tv på NRK; Skibladner minutt for minutt. Tirsdag laster rikskringkastingen hjuldamperen opp med 13 kameraer og annet utstyr som trengs for å produsere 25 timer med innhold til tv, nett og radio.

På dagtid vil seerne få oppleve seilasene langs Norges lengste innsjø. Første etappe går mellom Eidsvoll og Kapp i sør. Deretter går det radig innom Brumunddal, Stange, Lillehammer, Moelv, Hamar og Gjøvik de neste dagene.

Programmet blir en del av NRKs ferieprogram, Sommeråpent, som kommer til å ha sendinger fra kommunene rundt Mjøsa mens det direktesendte seilaset foregår. Redaksjonsjef i NRK Hedmark og Oppland, Karianne Stordal, spår at den vennskapelige rivaliseringen mellom mjøsbyene nok kommer til å synes godt når det ærverdige skipet seiler forbi. Kanskje får vi en gang for alle avgjort hva som er den rette siden av Mjøsa?

Skibladner on lake Mjøsa
Credits
Skibladner on lake Mjøsa.
Photo: AS Oplandske Dampskibsselskap

Credits
Skibladner on lake Mjøsa.
Photo: AS Oplandske Dampskibsselskap

Skibladner eies av Oplandske Dampskibselskap og er verdens eldste hjuldamper i drift. Skipet har siden sjøsettingen 2. august 1856 gått i rute med passasjerer opp og ned Mjøsa. Hjuldamperen måler hele 165 fot og kan nå en toppfart på 14 knop, som tilsvarer cirka 25 kilometer i timen. Navnet på skipet stammer fra norrøn mytologi og skipet til norrøne guden Frøy, guden for sol, regn, fred og fruktbarhet.

 

Les også

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad