Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Trollstigen, Geiranger
Trollstigen.
Photo: Øyvind Heen / Visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Turisme er den nye oljen

På grunn av et svakt oljemarked er det plass til flere turister på norske hoteller.

Ad

Flere norske byer opplever en økning i antallet turister denne sommeren, melder Dagsavisen.

Reiselivsdirektør i Region Stavanger, Elisabeth Saupstad, mener det har en direkte sammenheng med at oljemarkedet er svakt, og at det dermed er færre yrkesrelaterte gjestedøgn på hotellene, som samtidig har fått en stor økning i antallet hotellrom.

– Tidligere har ikke hotellene hatt kapasitet til å ta imot feriegjester annet enn i juli, fordi pågangen fra oljesektoren har vært så stor. Nå, på grunn av nedgangen, har de derimot kapasitet, og turistsesongen har derfor blitt forlenget med flere måneder, sier Saupstad.

Region Stavanger, Innovasjon Norge, Fjord Norge og Visit Norway jobber målrettet mot internasjonale markeder. Brorparten av turistene i Norge kommer fra Europa, men bare i Region Stavanger var det over 20.000 gjestedøgn fra USA i fjor, og tallet øker for hvert år som går.

Også i Oslo merker de økt turisme. Ifølge kommunikasjonsrådgiver i Innovasjon Norge, Marianne Mork, vokser turismen i Oslo med fem til seks prosent i året, og en tilsvarende økning forventes også i år. Mork tror kulturtilbudet i hovedstaden, med over 5000 arrangementer i året, er hovedårsaken til at folk fristes til Oslo. Dessuten er hovedstaden lett tilgjengelig med over 100 internasjonale flyruter til Oslo lufthavn.

Lav kronekurs er annen årsak til at utlendinger ser på Norge som et attraktivt turistmål. Mens det har blitt dyrere for nordmenn å feriere i euro-land og Amerika de siste årene, har turistene mer å rutte med hos oss.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad