Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Rådhusbryggen, Oslo
Rådhusbryggen, Oslo.
Photo: VISITOSLO/Didrick Stenersen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Havnepromenaden, flytoget og en skatehall på Tjuvholmen er blant fasilitetene som har sjarmert den amerikanske avisen i senk.

Publisert: 17. januar 2018

Verden har virkelig fått øynene opp for Norge som reisemål.

Først ble Oslo listet på Lonely Planets svært prestisjetunge topp-ti-liste over byer å besøke i 2018, og like etterpå ble Bergen inkludert når «reisebibelen» Condé Nast Travelers listet opp Europas beste byer.

På toppen av dette har Oslo blitt utpekt som Nordens nest beste matby, og Norge har også blitt trukket frem som et av verdens ti mest bærekraftige reisemål av det britiske nettstedet Verdict, for å nevne noe.

Oslo hetest i Norden

Nå kommer det enda en god nyhet for Norge. 

Denne gangen er det en av USAs største aviser, The New York Times, som setter Oslo på kartet.

«En fornyet nordisk hovedstad er klar for rampelyset», skriver avisen om Oslo, når de lister opp de 52 beste stedene i verden å besøke i 2018.

Oslo havner på en kredibel 26. plass, og er dermed The New York Times’ nordiske favoritt med god margin, kun fulgt av Island på en 31. plass.

Skur 13, Oslo

Skur 13, Oslo.
Photo: VISITOSLO/Tord Baklund

Avisen trekker frem den nye havnepromenaden som går fra øst til vest i hovedstaden, og den fargerike fasaden til skatehallen SKUR 13 – som er dekorert av den kjente norske kunstneren Pushwagner. 

Videre skrytes det også av både av den flotte og grønne profilen til Oslo Lufthavn, flytoget, og den nye arkitekturen som vokser frem i Oslo.

Resultatet av et stort samarbeid

På VisitOSLOs kontorer begynner det å bli vanlig å svare på spørsmål om hvordan det er å havne på prestisjetunge internasjonale kåringer.

– Dette veldig stas for Oslo, og hjelper med å sette Oslo på kartet både nasjonalt og internasjonalt, sier Sonja L. Birch-Olsen, kommunikasjons- og prosjektkoordinator i VisitOSLO.

Hun understreker at plasseringen er et resultat av et stort samarbeid mellom flere aktører: reiselivsbransjen, Innovasjon Norge og Oslos egne ambassadører – de fastboende – har alle bidratt til at store internasjonale medier nå velger ut Oslo som favorittreisemål – for ikke å glemme Oslo-entusiastene fra hele verden som hver dag deler Oslo-bilder og engasjerer seg i sosiale medier.

Sørenga, Oslo

Sørenga, Oslo.
Photo: VISITOSLO/Didrick Stenersen

– Det er veldig mye positivt som skjer i Oslo for tiden. Vi har mye byggevirksomhet, positiv stemning og optimisme, og folk er stolte av Oslo. Det er blitt legitimt å skryte av byen sin.

– Nå gjelder det å følge opp denne oppmerksomheten og levere gode opplevelser for alle besøkende i tiden som kommer.

Amerikanerne strømmer til Norge

De siste månedene har The New York Times viet mye spalteplass til å skryte av Norge.

I oktober rapporterte avisens reisejournalist Ondine Cohane følgende, etter å ha kjørt langs de nasjonale turistvegene på Vestlandet:

«Min norske biltur føles som en av de mest surrealistiske og meningsfulle turene jeg noensinne har hatt.» 

Trollstigen

Trollstigen.
Photo: Øyvind Heen / Visitnorway.com

Helt på tampen av fjoråret ble Bergen og Oslo inkludert på en annen av avisens reiselivslister: «10 destinasjoner med god verdi».

Her peker avisen på Bergen som et arnested for «New Nordic Cuisine», samt på byens fjorder og fossefall.

Det er ikke bare er amerikanske aviser og magasiner som har fått øynene opp for Norge: Ifølge Stavanger Aftenblad har antallet besøkende fra USA økt med 65 prosent siden 2013.

Annonser

Nordic Choice Hotels - et annerledes hotellselskap

Hurtigruten - "verdens vakreste sjøreise"

Leiebil: AutoEurope har stort utvalg til uslåelige priser 

De Historiske hotel & spisesteder - unike opplevelser

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad