Offers
Norway Now
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Viewpoint Snøhetta
Viewpoint Snøhetta.
Photo: CH/visitnorway.com
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Slik ble dette et av Norges mest prisvinnende bygg

Fem år etter åpningen opplever Viewpoint Snøhetta betydelig besøksvekst.

Ad

Utsiktspaviljongen på Tverrfjellet ble oppført på oppdrag fra Norsk Villreinsenter Nord, og tegnet av arkitekturfirmaet Snøhetta.

Bygget skapte umiddelbart stor interesse i verdens arkitekturkretser da det åpnet i 2011, og det har vunnet en rekke priser – ikke minst for verdens beste utstillingsbygg under World Architecture Festival i Barcelona.

Nå opplever Viewpoint Snøhetta også en eksplosiv besøksvekst:

– Interessen for observasjons- og informasjonsbygget Viewpoint Snøhetta har tatt helt av, sier daglig leder Jo Skorem ved Norsk Villreinsenter Nord til avisa Nationen.

Han kan vise til en 25 prosent økning i besøket på to år, og i løpet av fjoråret kom totalt 26 000 mennesker innom. Blir det mye pent vær i høst, tror Skorem på ny besøksrekord.

Til Visit Norway påpeker Skorem at bygget har fått stor betydning for både lokalt næringsliv og reiseliv - bilder av det vakre bygget er ypperlig å bruke i profileringen av norske reisemål.

Men også internasjonale giganter har brukt Viewpoint Snøhetta i markedsføringen av sine produkter, blant dem Volvo og Lexus.

– Men her må jeg påpeke at bilmerkene har brukt bildemontasjer, som vi ikke har hatt kontroll på. Vi legger ikke akkurat til rette for bilkjøring her oppe, humrer Skorem.

Han tror den viktigste forklaringen på økningen i besøket er byggets helt unike profil.

– Det er et lite bygg i et stort landskap, som tilbyr en innrammet opplevelse av naturen. En amerikaner som besøkte oss i sommer fortalte meg at han hadde en opplevelse av å ha vært inne i et postkort. Det er et stramt bygg, uten distraksjoner som tekst, bilder eller objekter, forklarer han.

Mange besøkende har en særlig interesse for arkitektur - de er ressurssterke, og aktive på sosiale medier.

 

This place❤️

Et bilde publisert av Marko Vesterinen Photography (@markovesterinen)

 

Selve bygningen er oppført som en boks av stål, med en stor glassflate mot Snøhettamassivet i nord, og en organisk og bølgende form av massivt tre mot sør.

Bygget er åpent og tilgjengelig fra juni til et stykke ut i oktober, og nås etter 20 minutters gange fra parkeringsplassen ved Tverrfjellet.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad