Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

På dette Oslo-hotellet blir gjestene del av et kunstverk

På et hotellrom kan du forsvinne inn i et skap med en kunstner i sju minutter. På et annet rom blir du vitne til et teaterstykke fra prisvinnende dramatiker.

Ad

Ja vel, et hotell er et sted der man skal sove godt og spise frokost, men det kan også være så mye mer. Særlig er det flere hoteller som nå tilbyr innovative kunst- og kulturopplevelser for å gi gjestene «det lille ekstra».

Ta designhotellet The Thief på Tjuvholmen, for eksempel. Det ligger vegg i vegg med Astrup Fearnley-museet og ønsker å ta konseptet hotellkunst til nye høyder.

Har du booket rom der de neste par dagene, bør du for all del sørge for å oppleve installasjonen «7 Minutes in Heaven» av den amerikanske performancekunstneren Amber Doe.

Amber Doe

Amber Doe.
Photo: Jens Bredberg

Installasjonen finner man på hotellets Apparatjik-suite, og spiller på en amerikansk selskapslek som er vanlig blant tenåringer. Leken går ut på at to personer velges ut til å gå inn i et skap eller et rom og gjøre hva de vil i syv minutter.

I denne installasjonen er det hotellets gjester som én og én skal gå inn i et bekmørkt rom sammen med kunstneren.

Der kan man selv velge hva man prater om, og kunsteren vil forsøke å skape et trygt rom, der man kan åpne seg opp.

– Gjestene synes det har vært kjempegøy å være med på. De blir positivt overrasket at vi gjør et kunstnerstunt på huset og at kunstneren har fått full frihet, forteller kommunikasjonssjef Siri Løining.

I tillegg har hotellet en egen kunstkurator, tidligere direktør ved Nasjonalmuseet Sune Nordgren, og gjennom samarbeid med Astrup Fearnley-museet stiller hotellet ut kunst fra verdenskjente navn som Jeff Koons og Damien Hirst.

Titi

Titi.
Photo: Jens Bredberg

Også i Bergen kan man besøke hoteller som gir uvanlige kulturopplevelser.

På Hotell Scandic Neptun kan man for eksempel se forestillingen «Vinter» av Jon Fosse akkurat nå, der de 30 publikummerne får en ekstra intim opplevelse av stykket. Det foregår nemlig på flere rom på hotellet, med publikum til stede.

Utgangspunktet er en forretningsmann som finner en full prostituert på en benk utenfor hotellet. Historien deres tar oss videre inn, til hotellrom nummer 623 og videre til hotellbaren.

– Vi er selvfølgelig spente på publikums reaksjoner på en så utradisjonell «scene» som Den Nationale Scene har valgt for dette teaterstykket, sier hotelldirektør for Scandic Neptun, Terje Hansen, i en pressemelding.

«Vinter» spilles på Scandic Neptun frem til 1. oktober.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad