Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Sherlock
Sherlock.
Photo: BBC
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

På søndag kan det hende Sherlock Holmes tar turen til Norge

En kryptisk ledetråd i den populære tv-serien «Sherlock» kan bety at mesterdetektiven kommer på sitt første norgesbesøk siden 1904.

Ad

Et par små spoilere for fjerde sesong av «Sherlock» følger.

BBC-serien «Sherlock» (som går på Netflix her i Norge) er kjent for å være fylt til randen med mysterier og kryptiske ledetråder som fans kan endevende i det vide og brede for å finne svar før neste episode ruller over skjermen.

Den første episoden av fjerde sesong, «The Four Thatchers», var intet unntak. Uten å røpe for mye av handlingen, ender episoden med en videobeskjed til Sherlock Holmes fra Mary Watson, kona til følgesvennen John Watson.

 

Den ender med beskjeden «Go to hell, Sherlock».

Som jo virker som en veldig utrivelig ting å si til en gammel venn.

Med tanke på hva som har skjedd tidligere i episoden gir den plutselige fornærmelsen liten mening. Noe som selvsagt betyr at fans nå spekulerer på om dette kan være nok en ledetråd – en som vil lede mesterdetektiven hele veien til Norge.

Nærmere bestemt til Hell, en liten bygd med 1 500 innbyggere i Nord-Trøndelag der man finner Hell togstasjon, et populært reisemål for dem som ønsker seg et selfie-bevis på at de har dratt «to Hell and back».

«Hell freezes over» er en klassiker, og kontoret til Hell godsekspedisjon er også mer populært en godsekspedisjonskontorer pleier å være.

Hell was really cold guys

Et bilde publisert av Brenna Morlock (@brennamorlock)

 

I 2013 lagde VICE en minidokumentar fra stedet, med fokus på den årlige bluesfestivalen Blues in Hell Festival som fikk besøk av Etta James’ duettpartner Sugar Pie DeSanto og Mona Grudt, «the beauty queen from Hell».

 

Teorien om at det er hit Sherlock er på vei understøttes ytterligere av at Mary faktisk besøker Norge i løpet av «The Four Thatchers» – nærmere bestemt idylliske Norddal, lokalisert en halvtime fra Geiranger og Trollstigen.

Norddal

Norddal.
Photo: BBC

Dette er i så fall første gang siden Arthur Conan Doyle publiserte «The Adventure of Black Peter» i 1904 at Holmes tar turen. Fortellingen, som involverte en yacht på vei til Norge, avsluttes med følgende replikk fra detektiven:

«Dersom De trenger meg i retten, vil min og Watsons adresse være et sted i Norge – jeg sender detaljer siden.»

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad