Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
PelsPels
PelsPels.
Photo: Border Free Productions
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Prøv disse tre skjulte nattskattene i Oslo

Oslo er stedet for den som vil isbade på dagtid – og så drikke en akevittdrink med tyttebær på en hemmelig bar om kvelden.

Ad

– Norge har utrolig mye mer å by på enn fjorder og nordlys. 

I en årrekke jobbet Torunn Tronsvang med kvalitetsturisme i utlandet, både i Dubai, Thailand, Bhutan og Maldivene. Der opplevde hun ofte en enorm nysgjerrighet for Norge, men så samtidig at de slet med å finne de unike opplevelsene Norge har å by på.

Som daglig leder for reisetjenesten Up Norway ønsker hun nå å koble reisende som søker kvalitetsopplevelser med de skjulte skattene Norge har å by på.

– Vi ønsker å få frem i lyset tilbudene den store verden ikke har hørt om, ofte opplevelser ikke engang nordmenn kjenner til.

Selskapet henter inspirasjon fra både matcheteknologi og spillteknologi for å kartlegge de reisende, før de så tilbyr spesialtilpassede reiseforslag. Når man så booker reisen, blir alt fra bookingbekreftelser og kontaktdetaljer for ulike steder til et program dag for dag tilgjengelig i en egen app, hvor man også finner navigeringsfunksjon og kundeservice døgnet rundt.

– Nå har vi nesten tilgang på for mye informasjon, så vi lar den reisende møte profesjonelle insidere som hjelper dem å velge.

Reisepakkene selskapet legger opp kan inneholde alt fra nordisk gastronomi og lokalmatkultur i distriktene, til musikk- sykkel- og vandreopplevelser på kysten og i fjellene.

– Nærheten mellom by og natur gjør Norge unikt, og vi vil skreddersy opplevelser som kombinerer ulike tilbud i Norge som f.eks. å gå «hytte til hytte», kjøre på Nasjonale turistveger, og besøke flotte historiske hoteller med sjel.

Ett eksempel på slike kombinerte reiser ser man i selskapets nye video fra Oslo, hvor man på to minutter får et tverrsnitt som favner alt fra Marka til hemmelige utesteder:

 

Og når det kommer til hovestaden har Tronsvangs klare tre insider-tips:

Kaffe: Fuglen – Universitetsgata 2, inngang fra Pilestredet

 

Always the big question...which barspoon to pick #turningjapanese #bartenderschoice

Et bilde publisert av Fuglen Oslo (@fuglenoslo)

De har kanskje Oslos mest utfordrende beliggenhet for en kaffe- og cocktailbar, rett ved en trafikkert vei, men det er alltid fullt her. Det finnes en tilsvarende bar i Tokyo, og folk har gjerne Fuglen i Oslo på lista si fordi de har opplevd konseptet i Japan. Samtidig som det er en bar har de også en butikk med retrointeriør til salgs.

De er utrolig dyktige til å samarbeide med andre barer og restauranter. En gang de ønsket å matche hjemmelagde pølser med cocktails fikk de inn en pølsemaker fra Håndverkerstuene femti meter ned i gata, og lagde sennepsinspirerte drinker.

En kaffeanbefaling her er å bare ta en vanlig svart kaffe, brygget på den måten den skal brygges. Kjøper du en kaffepose her gir de den ikke fra seg før de har forsikret seg om at du vet hvordan du skal lage den kaffen uten å ødelegge den.

Middag: Pjoltergeist – Rosteds gate 15 b

Ingenting på utsiden tilsier at det finnes et fint sted på innsiden. Innenfor er interiøret mørkt og uformelt, mens maten er en fusion mellom asiatisk og islandsk.

Dette er ikke den sitt-ned-og-alt-skal-være-kjempeformelt-hvite-duker-opplevelsen. Musikken er dundrende høy og man har alt fra gjester som bare sitter i baren til dem som spiser ni retter. Det jeg ble mest imponert over var hvor god kompetanse de har på å pare vin med mat, og måten de gjør en liten seremoni ut av kaffeopplevelsen til slutt.

Man får forøvrig ikke ta bilder med blitz her, fordi det forstyrrer matopplevelsen.

Drinker: Himkok – Storgata 27

Denne baren kom med på «The World's 50 Best Bars»-lista i 2016 og befinner seg bak en skjult dør – men på fredager og lørdager skjønner du hvor den er fordi det er en lang kø utenfor. De har et destilleri hvor de lager gin og egne drikkevarer, en lekker cocktailbar og innsyn til en egen barbershop på toppen. De har også en uformell bakgård hvor man finner et godt utvalg av cider – kanskje det beste i Oslo.

En kul drink vi drakk da vi var der er «Ut på tur – aldri sur» – den inneholder blant annet akevitt og tyttebær. Og så er det spennende å prøve noe så enkelt som en gin og tonic med Himkoks egen gin.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages