Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Mountain Camp by Preikestolen
Mountain Camp by Preikestolen.
Photo: Kristofer Ryde
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Robotseng eller hengekøye! Her er noen av de mest eksotiske overnattingene

Klar for en nyskapende natt? Sov på en rullende robotseng hos Henie Onstad Kunstsenter eller en fjellhylle under Preikestolen.

Ad

12. mai drar Henie Onstad Kunstsenter (HOK), et av Nordens ledende sentre for samtidskunst, i gang et helt spesielt eksperiment – de går over i hotellbransjen.

Vel, nesten. Denne datoen ankommer nemlig den omreisende kunstinstallasjonen «Two Roaming Beds» av den belgiske samtidskunstneren Carsten Höller, bestående av to identiske og automatiserte robotsenger på hjul.

Dermed har HOK tatt initiativ til Henie Onstad Sanatorium, hvor kunstsenterets gjester kan bestille en overnatting på sengene og få kunstsenteret helt for seg selv natten gjennom.

– En seng fører den andre i et synkronisert og speilvendt mønster, sier direktør Tone Hansen.

– I løpet av natten flytter sengene seg rundt. På sengene er det festet tusjpenner som tegner mønster på gulvet og dette blir del av utstillingen. Overnattingsgjestene sovner på et sted, og våkner opp på et helt annet.

Contemporary Art museum Henie Onstad Kunstsenter

Contemporary Art museum Henie Onstad Kunstsenter.
Photo: Attilio Maranzano, Hangar Bicocca, Milano 2016

Foruten sengeplass får man også frokost, dusj, badekåpe, tøfler og velværeprodukter fra utstillingens samarbeidspartner Lysebu Hotel, samt en tannpuss utenom det vanlige i form av en spesialdesignet tannbørste og tre spesielle tannkremtuber.

– De inneholder tre ulike substanser som skal igangsette drømmer relatert til henholdsvis den kvinnelige, mannlige og infantile verden. Tannkremene er skapt av Carsten Höller og inngår som en del av kunstverket, sier Hansen.

Sanatoriet har åpent frem til 10. september, og overnattinger kan bookes hos HOK.

Dette er ikke det eneste eksotiske overnattingsstedet i Norge – her er tre til:

1. FjellCamp ved Preikestolen

Stavanger Turistforening har en rekke overnattingstilbud nedenfor Preikestolen, med alt fra den høye standarden på hotellrommene hos Preikestolen Fjellstue til hengekøyene nede ved sjøen om sommeren.

Den mest spektakulære valgmuligheten er nok likevel FjellCamp, en overnattingshytte med nettingkøyer bygget rett over en fjellhylle, slik at man kan sove i sovepose inntil fjellveggen, 13 meter over bakken.

2. Aurora Camp-suiten i Tromsø

I en liten hytte på tunet til Tromsø Villmarkssenter ligger Aurora Camp-suiten – det gjeveste av alle overnattingstilbudene deres. Uten dusj og minibar, men godt oppvarmet, omgitt av huskyer og natur, og med fantastisk utsikt til Nord-Norges store hovedattraksjon: Nordlyset.

– Gjestene ligger i soveposer på madrasser fylt av tørt gress, sier daglig leder Tove Sørensen til Nordlys.

– Over madrassene er det reinskinn som sørger for undervarmen. Folk som overnatter her synes det er både spennende og eksotisk.

3. Utsira fyr

 

UTSIRA FYR 👌☺️ #utsira #utsirafyr #turivei

Et innlegg delt av Solvår Tveit (@solvaartveit)

Utsira er Norges minste kommune, øya har rundt 240 innbyggere, men klarer likevel å ha et bugnende kulturliv og gatekunst på mange av bygningene.

Det er her ute man finner Utsira fyr. 68 meter over havet er det Norges høyest beliggende fyr, men har vært avbemannet siden 2004. Nå fungerer det i stedet som overnattingssted for inntil 10 personer, med både kjøkken, bad, dusj og fem soverom.

Norges store ambient-pionér Geir Jenssen, bedre kjent som Biosphere, har til og med komponert en egen låt som kan lyttes til når man sitter på en benk ved fyret.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages