Dynamic Variation:
Offers
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Skåpet, Soddatjørn
Skåpet, Soddatjørn.
Photo: ©KOKO architects
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Se bildene: Ny turisthytte er blitt en fryd for øyet

Nå kan du utforske Lysefjorden med et av landets mest særegne hytteanlegg som base.

Ad

Vakker natur fortjener like vakre bygg, og én av aktørene som virkelig har forstått dette er Den norske turistforening. De siste årene har turistforeningen stått bak en rekke spennende hytteprosjekter, til glede for både norske og utenlandske turister.

Nye Skåpet, turistforeningens nybygde og ubetjente hytte ved Soddatjørn i Forsand, blir likevel noe helt spesielt.

Hytta er blant landets aller lekreste og mest moderne, og blir et perfekt stopp for sprekinger som ønsker å gå Lysefjorden rundt, eller for helgeturister på kortere turer. Attraksjoner som Preikestolen, Kjerag og Flørlitrappene er alle mulig å utforske med Skåpet som base.

 

Nye Skåpet består av én hovedhytte med felles oppholdsrom og kjøkken, i tillegg til fem «satelitthytter» med fem soveplasser hver. Avgjørelsen om å lage separate hytter med soverom tok turistforeningen etter tilbakemeldinger om at mange av medlemmene tidvis ønsket seg mer privatliv.

Det spesielle med småhyttene er blant annet de heldekkende panoramavinduene, som gir en fantastisk utsikt til Soddatjørn. Nye Skåpet er tegnet av det estiske arkitektkontoret Koko, og ifølge Stavanger Aftenblad har byggenes mange vinkler gitt tømrerne endel spennende utfordringer. Materialvalgene er også spesielle - veggene er i kryssfiner, det er ingen lister, og vegger og tak er tekket i sink, ifølge lokalavisa.

I tillegg er det bygget et eget toalettbygg og en badstu over en bekk, og her kan man dusje i vann oppvarmet ved hjelp av vedfyring. Elektrisiteten på hyttetunet er solcellebasert.

En overnatting på en av turistforeningens ubetjente hytter koster 335 kroner for ikke-medlemmer, og 230 kroner for medlemmer. Da Skåpet antas å bli svært populær, anbefaler turistforeningen folk å booke på forhånd.

Roger Asakil Joya

Roger Asakil Joya.
Photo: The Michelin Guide

Prislappen blir på 6-7 millioner kroner, og er finansiert ved hjelp av Inge Steenslands Stiftelse, tippemidler, samt teknologigründer Rune Freyer.

Nye Skåpet åpner formelt søndag 21. august, med helseminister Bent Høie til stede.

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad