Dynamic Variation:
Book
Choose Language
Search & Book Sponsored Links
Search
or search all of Norway
Red Bull Ragnarok Red Bull Ragnarok
Red Bull Ragnarok.
Photo: Red Bull Ragnarok
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Se de råeste bildene fra verdens tøffeste kitekonkurranse

Hardangervidda var ikke nådig da kitere fra hele verden barket sammen under verdens hardeste kitekonkurranse på snø, Red Bull Ragnarok.

At forholdene var like deler tøffe og spektakulære kan du se i denne videoen:


– Jeg måtte løpe med snø opp til knærne på grunn av manglende vind, jeg sleit skikkelig og ble helt gjennomsvett. I siste runden ledet jeg, men så røk den ene lina mi, og jeg måtte knyte den sammen. Det er den tøffeste konkurransen jeg har vært med på noensinne, forteller den tyske kiteren Peter Martel.

De 350 kiterne som stilte fra start ble bokstavelig talt tatt av vinden da Hardangervidda viste seg fra sin turbulente side i helga. På bare få timer gikk det fra sol og blå himmel til snøvær med skiftende vind.

Den krevende løypa og det variende været er en sentral del av Red Bull Ragnarok, som har valgt sitt navn med omhu: For akkurat som i den norrøne mytologien, der de gode og onde gudene kjemper mot hverandre til den sterkeste står igjen, er det kun de mest hardbarka kiterne som klarer å fulleføre Ragnarok på snø.


Den tøffeste kiteguden denne gangen var nettopp tyske Peter Martel, som tross røket line stakk av med førsteplassen i snowboardklassen.

Selv om Mantel kapret førsteplassen fra norske Sigve Botnen,som har vunnet det gjeve trofeet flere år på rad, sikret to nordmenn seg plass på podiet. Camilla Ringvold kom på andreplass i kvinneklassen på ski, og den lokale kitehelten Bjørn Kaupang tok andreplassen på ski i herreklassen.


Å kjempe mot vinden i den norske faunaen ble defintivt en annerledes opplevelse for Alaa Al Dandachli fra Dubai, som i år var med for første gang.

– Jeg elsker Ragnarok, selv om jeg nesten ikke kjenner nesa mi lenger på grunn av kulda. Det var både hard og lett vind underveis, og jeg klarte meg gjennom to og en halv runde, 50 kilometer totalt. Jeg er veldig fornøyd med det, og skal definitivt trene mer og komme tilbake neste år, sier han.

 

Tölkki matkaan 👐 #redbullragnarok #summeredition

Et bilde publisert av Red Bull Suomi (@redbullsuomi)


Al Dandachli var langt i fra den eneste kiteren som hadde reist halve jorda rundt for å trosse de norske elementene.

Årets konkurranse satte i år nemlig rekord med deltagere fra 30 ulike nasjoner, med kitere fra blant andre De forente arabiske emirater og Afghanistan.

Vel blåst, Ragnarok!

 

Les også

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages
Ad
Ad
Ad
Ad